Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Генов е заловен във вилата родителите си близо до с. Мухово.
Георги Генов е заловен във вилата родителите си близо до с. Мухово.

След тридневно общодържавно издирване беше задържан убиецът, заклал собствената си съпруга на главно кръстовище в Пещера пред десетки свидетели, които стояли безучастно. В продължение на двадесет дни преди да извърши покушението над 40-годишната Катя, Георги Генов следил, причаквал и умолявал жена си да се върне при него.

Преди месец съпрузите се разделили след 20 години съвместен живот. Поводът за това били зачестилите случаи, в които Георги упражнявал психически и физически тормоз над Катя. Тя рядко споделяла за посегателствата на мъжа си пред други хора, а до подаване на жалба срещу него така и не се стигнало. След последния зашлевен шамар жертвата се оплакала пред брат си, който живее в Лондон, а той я посъветвал да напусне семейното си жилище в Пазарджик и да се прибере в Пещера при нейните родители. Генова го послушала и отишла в родния си град, като всеки ден пътувала с автобус до работата си в областния град, но кошмарът за нея не спрял дотук.

От момента, в който Катя напуснала мъжа си, до момента, в който той собственоръчно посегнал на живота й без капка притеснение от заобикалящите ги хора, жената нямала и ден покой. Ежедневно 44-годишният Георги посещавал съпругата си в голям супермаркет, където тя работела,

след това я проследявал,

докато се качи в автобуса за Пещера, и карал плътно зад него.

На спирката винаги я посрещала възрастната й майка, но това не спирало Генов отново да притеснява жена си, умолявайки я да се върне при него заради двете им дъщери близначки. След като получавал отказ, той започвал със заплахите и заканите, че ще се върне на следващия ден, и така до злополучния петък.

Как е получен сигналът за мъртвото тяло на Катя и какво казват свидетелите, четете в хартиеното издание.

Георги Генов
Георги Генов