Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

38-годишният Таньо Танев този път ще отговаря за умишлено убийство. Снимка: 24 часа
38-годишният Таньо Танев този път ще отговаря за умишлено убийство. Снимка: 24 часа

За осми път на подсъдимата скамейка застава 38-годишният Таньо Танев от Пловдив. Сега ще отговаря за умишлено убийство на любовницата си. На 30 януари след тридневен запой той я съблякъл и започнал да й нанася юмруци и ритници по главата и тялото, пребивайки я до смърт.

50-годишната Мариела Томова издъхнала от тежка черепно-мозъчна травма.
Двамата с Таньо били алкохолици и периодично се събирали в дома на на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив да пият. Във фаталния ден поканили свои познати - мъж и жена, и започнали да се наливат с уиски. Гостът забелязал, че дясното око на Мариела е синьо с кръвонасядания. Той бил наясно, че Танев редовно пребивал по-възрастната си половинка.
Същия ден в апартамента на Танев дошъл техник, ремонтирал бойлера и си тръгнал. Компанията продължила да пие. Таньо изпратил със силен ритник в гърба Мариела да почисти банята. Тя се свлякла на пода. После се върнала и продължили да пият, след като гостите си заминали.
Около 20,30 часа Томова поиска пари от по-младия си любовник. Тогава той я съблякъл и започнал да я обижда с думите: "Черна гладна маймуна". Вбесил се и взел да я рита и налага с юмруци. Тя започнала да плюе кръв и по-късно починала. Таньо се обадил на 112, а пристигналите полицаи го отвели.
Той има седем присъди – за блудство, кражба, причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и други. Най-тежкото наказание, предвидено от закона, е доживотен затвор без замяна.