Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Украинецът щеше да спечели поне $30 млн. от реванша с Джошуа, сега го чака политиката

Всичко беше готово за поредния велик мач на боксовия ринг. Акулите в спорта се бяха разбрали как да разпределят огромните приходи от бляскавото събитие, феновете вече планираха самолетни и хотелски резервации, треньорите разработваха стратегии за победа над противника. И точно тогава Владимир Кличко записа прочувствено видеообръщение, с което обяви на света, че се отказва от бокса и дава път на младото поколение да се налага до кръв в преследването на пари и слава.

Думите му бяха наистина мили и успокояващи, но въобще не постигнаха желания ефект. Напротив, изявлението на украинската боксова звезда шокира спортния свят. Феновете не можеха да повярват, че няма да гледат на живо или по телевизията реванша на Кличко с душманина му Антъни Джошуа.В първата част на тяхното неподправено шоу британецът триумфира с нокуат, след като преди това самият той беше пратен на земята. Мачът беше кървав, истински, вълнуващ, истинско украшение за този спорт. И никой не се учуди, когато двамата се наговориха да го повторят през есента.

Единственият недоволен всъщност беше Кубрат Пулев, който по всички закони на международната боксова федерация трябваше да се бие с Джошуа като претендент номер 1 за пояса му.

Шефовете на бокса обаче подсказаха на мениджърите на българина, че подобен сблъсък няма никакъв шанс да донесе приходите, които ще генерира реваншът Кличко-Джошуа. Посъветваха Кобрата да се зареди с търпение и да изчака 2018 г., за да получи своя шанс да се бие за световната титла. Само че палачинката се обърна много бързо и сега Пулев наистина ще се бие с Джошуа, а Кличко ще трябва да отиде до своята община, за да уреди документите си за получаването на пенсията.

Защо украинецът се отказа толкова изненадващо? Този въпрос продължават да си задават и лаиците, и подготвените специалисти. Основната версия е, че Владимир е бил сериозно стреснат от лекарите. След обстойни прегледи хората в бели престилки са предупредили боксьора, че всяка следваща поява на ринга сериозно застрашава здравето му.

Самият Кличко преди време призна, че е понесъл твърде много удари, преживял е силна болка и вече започва да чувства последствията от яките тупаници в главата. Да не забравяме, че той изяде жесток пердах и от Джошуа, а жадните за пари мениджъри не му оставиха достатъчно време да се възстанови.

В това вероятно се крие и втората основна причина за дезертьорството на Владимир. Той и хората от екипа му прекрасно осъзнават, че далеч по-младият му съперник ще бъде още по-силен в реванша, тъй като организмът му позволява по-бързото възстановяване и презареждане на батериите. Кличко прояви достатъчно раузм и прецени, че няма смисъл да понася нова тежка загуба точно в края на иначе бляскавата си кариера. Решението със сигурност е било трудно на фона на огромния финансов бонус, който беше приготвен за боеца независимо дали падне или бие. Той щеше да прибере в банковата си сметка около 30 млн. долара. Но в този етап от живота на Владимир парите явно не са всичко, а и той е изкарал достатъчно през всичките тези години на здрави битки на ринга. В боксовите среди пресмятат, че по-малкият от братята Кличко е спечелил между 150 и 170 млн. евро, които ще му стигнат за едни достойни старини.

Не че самият Владимир има намерение да се закотви на луксозната си вила и да гледа домати и чушки. В родината му пророкуват, че той ще последва примера на батко си и ще се захване с политика. Хората няма начин да не повярват и да не подкрепят шампион от ранга на Владиимир Кличко.