Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майка на 6-годишна дъщеря: Готова съм да ме прегазят заради него, нямаше да имам дете, ако не беше той

Шокирани в родилното жени се оплакват, че 9 месеца не видял, че бебетата им нямат пръсти и бъбрек

Авангардният доктор е с бръсната глава и изрусен перчем по средата, носи подарена от пациенти тениска с лика си и бебе с ангелски крилца

Топгинекологът д-р Иван Сигридов пазел в тайна факта, че станал баща на момиченце само 10 дни, преди пил и с кокаин в кръвта да бутне с беемвето си бентли, научи "168 часа". Мощната кола отбивала към паркинг на магистрала “Тракия”, когато била пометена от доктора, който профучал с висока скорост.

Проверката е установила 0,79 промила алкохол и остатъци от кокаин в кръвта му.

"Очевидно не е издържал на напрежението, въпреки че никога не е преглеждал пациенти в нетрезво състояние", коментираха майки, родили под неговия надзор. Колеги на артистичния лекар също не помнеха да са го виждали пиян и дрогиран.

"Докато работехме заедно, не се е случвало да идва развеселен или надрусан

После какво е било, не знаем", коментираха колеги на Сигридов. Някои от тях имат подозрения, че е имал лични неприятности, но не знаели какви точно.

40-годишният лекар е завършил Националната природо-математическа гимназия, после медицина в София. Като се каже "светило в гинекологията", обикновено човек си представя достолепен възрастен мъж с костюм и идеално поддържана брадичка. Д-р Сигридов е бръснат, като по средата на главата му е оставен буен изрусен перчем, има лека брадичка и мустаци. На страницата си се е снимал с тениска, на която е принтиран собственият му образ с бебе с ангелски крилца. Тя била подарък от благодарни родители.

В биографията си се е похвалил с всички дву- и тридневни семинари, в които е участвал. Работил е в държавната болница "Майчин дом", а после в няколко частни клиники. През 2013-2014 г. е част от екипа на друго светило в гинекологията и инвитрото - д-р Георги Стаменов. Но в един момент двамата се разделят заради несъгласие как да се лекуват пациентите. Легендарният Стаменов пише дълго писмо до тях, в което обяснява причината за скарването им.

"Неговите виждания не съвпадат с нашите... Ние не заличаваме индивидуалното мнение, а търсим най-доброто за вас. Не критикувам, нито обвинявам. Това писмо е за причините, които разделят нашите пътища. Не приемаме да бъдат игнорирани мненията на всички останали за сметка на собственото ни виждане", написа д-р Георги Стаменов.

40-годишният Иван Сигридов се занимава с проблемни бременности, експерт е в задържането на плода. Майките, за които се е грижил, имат абсолютно полярни мнения за него - от хвалебствия до тотално отричане.

"Заради него бих легнала на земята, за да ме прегазят. Бих обърнала света, за да го защитя.

И всички други момичета ще кажат същото за този феноменален човек", каза Емилия Стоянова, майка на 6-годишна дъщеря. Детето се родило благодарение на д-р Сигридов. Емилия имала преди това спонтанен аборт. Ходила при двама други лекари, които й казали, че трябва да изчака 7-8 месеца, преди да забременее отново. Чула за него и решила да се консултира.

"Той е много авангарден. Когато влязох в кабинета, не можах да повярвам, че това е докторът. Казах му: "Добър ден, търся д-р Сигридов." "Намерихте го", ми отговори той. "Това някаква шега ли е?", продължих да не вярвам аз. "Не, няма грешка, заповядайте", ми каза той - обясни Емилия. - Успокои ме, че не е необходимо да чакам почти цяла година, а само един месец и че ще се радвам на бебе скоро. После, когато забременях, ми насрочи специална терапия. Почти всеки ден ми биеха инжекции, вливаха ми лекарства и накрая се сдобих с дъщеря. Всичките му пациенти го подкрепят. Часовете му са заети с месеци напред, защото е изключителен. Видът му е арт и е много симпатичен. Има и чувство за хумор, което успокоява хората.

Постоянно ми говореше за “бандитката” в корема ми."

През два дни Сигридов наблюдавал как се развива бебето, звънял на Емилия да я чуе как е дори на Коледа и на Нова година, защото наближавало времето да роди, а той бил на почивка. На самото раждане също се обадил, защото принципно не израждал деца, специализирал се само по проследяване на проблемни бременности.

Всички момичета, които наблюдавал, били с предишни аборти и имали проблеми.

"Не мога да повярвам на това, което се е случило. Наистина д-р Сигридов е изключителен, не е грубиян, преглежда те по цял час и всичко ти обяснява. В такъв момент имаш нужда от повече детайли, искаш да чуеш, че всичко ще е наред. А той умее да успокоява", допълни Емилия Стоянова. Освен гинеколог докторът, който кара пиян и дрогиран на магистрала "Тракия", взел втора специалност - кардиология. И затова преслушвал сърчицата на бебетата, докато са още в зародишен стадий. Момичетата нямало нужда да ходят на различни лекари, той успявал с всичко.

Според колеги на Иван Сигридов на всеки гинеколог се е случвало при него да има сполучливи бременности при предишни аборти на пациентките. Това не било критерий за гениалност.

Според Симона Тренкова негативните новини за д-р Иван Сигридов идвали от хора, които не го познават.

Без да иска да оправдава никого и да коментира случилото се, тя смята, че

много хора се опитали да компрометират един от малкото лекари, които знаели какво правят.

"Да не кажа единствения", завършва поста си Симона Тренкова в популярния сайт "БГ мама".

В личното си време всеки имал право да прави, каквото прецени за добре. Д-р Сигридов за нея е лекар, но не и светец, а най-важното е, че изпълнявал безупречно и със сърце мисията си.

Мария Енчева споделя, че ако не е бил артистичният лекар, сърцето на дъщеря й можело да спре да бие в осмата седмица, а в двадесет и шестата да спре развитието на дробовете й или да се роди и с диабет.

Според Емилия Стоянова докторът с изрусения перчем работел от 7 сутрин до 23 ч вечер. Никога не бил пиян или дрогиран. Живеел, за да работи.

Не такива са наблюденията на други майки. По тяхно мнение се налагало да го чакат по 5-6 часа. Идвал на работа по обяд. Една жена се оплаква във форума на "БГ мама", че през 2011 г. не успял да види на ехографа нито веднъж, че едното от двете й близначета няма пръсти. Била в шок в родилното, когато разбрала за това. 9 месеца живеела с чувството, че всичко с бебетата й е наред. После се наложило да ходи постоянно по операции в Германия заради проблема с липсата на пръстчета.

Друга нейна позната също прекарала цялата си бременност в неведение в какво състояние ще се роди детенцето й

Д-р Сигридов не разбрал, гледайки я през цялото време на ехограф, че то няма анус и е с един бъбрек.

Жени се оплакват, че д-р Сигридов през цялото време ги заплашвал, че ако не пият антибиотика, който им предписвал, можело да се случи нещо лошо. Стресът, който им докарал лекарят, любител на високите скорости, не можел да се сравни с нищо.

"Всички ли забравихте Максим Стависки? Не влезе в затвора момчето, нищо, че пиян уби човек с джипа си - пише потребител на фен страницата на доктора с русия перчем. - Много медали имал, прославил България. Няма интервюта с него, не е в полезрението на медиите. Знаете ли го какво прави? А защо не е в затвора? Добре ни прослави.

Д-р Иван Сигридов бил светило. Не, беше. Сега вече е престъпник. По-спокойни ли ще сте, като ви блъсне някое светило вас? А?"