Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

У нас продължава далаверата с пренос-превоз на нелегални емигранти. Тя върви от няколко години по мед и масло. Последната новина е за обърналия се на магистрала "Тракия" микробус пълен с нелегални емигранти от Афганистан.

Нелегални ще рече, че са минали някъде българската граница водени от каналджии и си шетат из България, както си искат. Дори не се крият вече, а директно си пътуват по магистралата. Е, катастрофирали били, 10 от тях загинали, други ранени, но няма съмнение, че веригата или далаверата работи яко. И някои намазват също яко филията. Но кои са те?

Да сте видели по телевизията да ни покажат заловени каналджии? Ей така, просто мутрите им да видим? Не сте видели и няма да видите. Защото тия които намазват филията са все от граничната полиция, от митническите служби, лица от държавната копаня, но които искат и "нещо отгоре". А ако случайно не са те, то тогава по всичко изглежда, че ще да са лица от бивши милиционерски, ченгесарски и комунистически фамилии. Защото само такива храбреци у нас се смятат за недосегаеми, те са връзкарите с днешните служби, само те се държат така сякаш всичко им е позволено, само те са над закона, над морала.

Факт е, че у нас процъфтява каналджийството на нелегални емигранти. Това, което научаваме при такива инциденти, като този на магистрала "Тракия", е само върхът на айсберга. Под него функционират много каналджийски мрежи, които включват и много недосегаеми. Затова е време новото патриотично правителство да покаже на дело своя патриотизъм. Иначе на приказки ги знаем нашите патриоти.

Еша си нямат. Но тук става дума и някаква работа да свършат, нали?

(От фейсбук профила на Александър Йорданов.)