Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Янка Такева дискредитира всяка образователна тема.

Тя е крепител на статуквото, който продаде 49-дневната учителска стачка от 2007 г. - най-голямото професионално надигане в историята на България - за паница леща: две увеличения по 5%.

Днес г-жа Такева си позволи да заплаши със стачка, ако продължат опитите за намиране на истината чрез тайни записи от отчаяни родители, чиито деца са обект на тормоз от страна на онова все пак съществуващо малцинството от българските педагози, които тормозят децата.

Родителите предприемат отчаяни мерки, защото нямат друг изход - някой тормози децата и никой не предприема адекватни мерки: нито МОН, нито т.нар. синдикат. Остава им само да изобличат онези изроди, които са се промъкнали все някак и са станали възпитатели, но всъщност, както разбираме от записите, мразят децата. Всички деца.

И не, децата няма да станат доносници, когато ги учим, че ако държавното "предприятие" не може да опази физическото и психическото здраве на нашите деца, трябва отговорните да бъдат изобличавани и това да предотврати други такива случаи в бъдеще.

Ако детските градини са на чисто пазарен принцип, нали си давате сметка какво ще стане, ако стане ясно, че в дадена градина има тормоз? Всички "клиенти" ще се изтеглят.

Единственото работещо и адекватно решение е провеждането на открит диалог между педагози и родители за проблемите и тяхното възможно решение, повече участие (а не правомощия) на родителите във взимането на решения за детската градина и качествен контрол на работата на колегите.

Вместо да обикаля по телевизиите и да сее оттам нефелни опорни точки, с които да се опитва да трупа актив пред колегите, по-добре г-жа Такева да се оттегли завинаги.

Защото под нейното "вещо ръководство" в продължение на 23 години авторитетът на учителската професия затъна, стачката от 2007 г. беше неуспешна, защото същата госпожа я "продаде" и хиляди колеги напуснаха професията, а накрая пред централата на кухия синдикат вместо паметник, беше издигната надгробна плоча на българското учителство.

Време е за промяна!

И тя изключва динозавъра Янка Такева от уравнението.

(От фейсбук)