Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

36-годишният полицай Делян Палазов бил изключително свестен по думите на колегите му.
36-годишният полицай Делян Палазов бил изключително свестен по думите на колегите му.

 41-годишната водачка Катя Лерца, която го помете с джипа си, имала дребен бизнес

36-годишният полицай Делян Палазов, който загина под гумите на мощен джип в Пловдив, е бил много коректен и отговорен към работата си, пише "24 часа". Така го описват колегите му, покрусени от тежката загуба. Те събират помощи за семейството му. Организирали са кампания в рамките на МВР, за да подпомогнат съпругата и двете му невръстни деца. Трагичната вест съобщил на близките шефът на охранителна полиция в Пловдив Любомир Рашков. По думите му погребението е във вторник на централните гробища в града на тепетата.

Много часове прекарал на пост във фаталния съботен ден служителят на Пътна полиция. Той застъпил от 8 сутринта да дежури в осигуряването на обществения ред заради провеждащия се народен събор в парк "Лаута". Там се изсипа стълпотворение от посетители, а специално за мероприятието беше разрешено паркирането по булеварда. Колона от спрели автомобили заемаше дясната лента на булеварда. Палазов и колегите му били ангажирани да контролират трафика.

Джипът, който уби полицая.
Джипът, който уби полицая.

Преди да бъде връхлетян около 16 часа от джипа на 41-годишната Катя Лерца, униформеният бил със съответната сигнализираща жилетка в дясната лента. Видял, че в средната профучават два автомобила. Първият бил камион, шофиран от мъж, а вторият - въпросният джип Киа. Полицаят видял, че товарната кола кара с висока скорост и създава опасност от катастрофа. Излязъл и вдигнал палката. Мъжът зад волана намалил рязко скоростта да спре. В този миг Катя Лерца, за да го заобиколи, предприела неправилно изпреварване отдясно и буквално помела полицая. Тя също се движела с несъобразена скорост. От силния удар го преметнала и той счупил обзорното стъкло на джипа й, както и десният фар. Сблъсъкът бил толкова мощен, че оставил Палазов намясто.

Мястото, където загина 36-годишният служител на реда.
Мястото, където загина 36-годишният служител на реда.

Съсипани от скръб, колеги на загиналия отбелязват, че е трябвало да не излиза на платното, а да запише номера на джипа. Така е щял да се предпази.

"Нека не забравяме, че и преумората си е казала думата. Той е бил на работа от рано сутринта", напомнят полицаи. И връщат лентата преди година, когато по аналогичен начин на магистрала "Тракия" загина под гумите на тир 44-годишният катаджия Николай Треновски.

Според очевидци виновна за инцидента е водачката на джипа. Тя е задържана след произшествието й и арестът й ще бъде удължен на 72 часа. Взети са й проби за алкохол и наркотици, но резултатите щели да бъдат готови в началото на седмицата.

"Механизмът на катастрофата тепърва се изяснява", заяви шефът на охранителната полиция Любомир Рашков и предупреди да не се правят прибързани заключения. "Тази жена също има семейство", каза той. Според запознати Лерца имала дребен бизнес. Разследващи продължават да издирват и да разпитват очевидци на трагичния инцидент, за да съберат достатъчно данни.

Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение на водачката на джипа за причиняване на смърт по непредпазливост и за шофиране с превишена скорост.

Загиналият полицай със съпругата си.
Загиналият полицай със съпругата си.
Дребни счупени стъкла се виждат на шосето, където беше пометен полицаят. Липсват цветя на мястото на трагедията.
Дребни счупени стъкла се виждат на шосето, където беше пометен полицаят. Липсват цветя на мястото на трагедията.