Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп

Доналд Тръмп се закле като 45-тия президент на САЩ, съобщи Ройтерс. Това милиардерът направи на сцена пред Капитолия във Вашингтон. В същото време негови противници, които чупеха стъклата на магазини и паркираните коли. Полицията затвори един от подстъпите към хълма.

В това време Тръм заяви: "Заклевам се да служа на страната". Клетвата бе пред Джон Робърт, председател на Върховния съд на САЩ.

"Хора по света, благодаря ви. Ние ще свършим работата си", каза още Тръмп.

Минути по-рано Майк Пенс се закле като вицепрезидент.

Сред гостите на събитието бяха бившият вече президент Барак Обама и жена му Мишел. На клетвата беше и съперницата на Тръмп от изборите Хилари Клинтън и мъжа й Бил. Децата на Доналд Тръмп също подкрепиха баща си - Иванка, Доналд-младши, Ерик, Тифани и Барон. Заедно са съпругите на двамата синове на Тръмп, съпругът на Иванка и други близки.
Близо 900 хиляди жители и гости на Вашингтон са се събрали, за да наблюдават полагането на клетва на новия държавен глава - немалка част от тях са протестиращи, които демонстрират срещу новоизбрания президент.
"Всичко започва от днес. Движението продължава. Работата започва!", написа Доналд Тръмп в профила си в туитър преди началото на официалната церемония.