Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

18-годишният играч спешно си търси отбор, за да издържа себе си и по-малкия си брат.

ЦСКА се раздели по странен начин с още един от младите си футболисти, които уж щяха да бъдат гръбнакът на отбора в бъдеще. Този път вратата беше посочена на Павел Головодов. Официалната позиция на тима от Борисовата градина е, че 18-годишният играч тотално се е разхайтил и отказва да следва нарежданията на началството.

"В последната година и половина Павел Головодов е най-обгрижваното дете на "Армията". За съжаление насреща не получихме нищо. Нито професионално отношение към играта, нито ред в личния му живот. Пак направихме немалко компромиси в името на таланта му.

Получавахме обещания и клетви, че всичко е било за последно, но отново и отново се сблъсквахме с добре познатите неща - драстично спаднала спортна форма и дузина груби нарушения на спортния режим", обявиха босовете на ЦСКА в непривично емоционално съобщение на официалната си страница.

Няколко часа след публикуваната присъда Головодов наистина си тръгна от "Армията" за ужас на привържениците. Раздялата е особено знакова на фона и на случилите се нещастия в живота на младия футболист. През лятото на 2014 г. той изгуби майка си, която беше покосена от рака. В началото на 2016-а най-коварната болест погуби и баща му. Преди това Головодов направи всичко по силите си да спаси татко си. Организира кампания за набиране на средства и се събраха много пари. Те обаче не успяха да спасят бащата на футболиста и той ги дари на други изпаднали в нужда.

Тогава, в най-трудните за младото момче моменти, ЦСКА обеща да направи всичко необходимо за неговото професионално развитие. Минаха се 12 месеца и обещанието беше забравено, а кръглият сирак Головодов беше оставен сам да си търси късмета и да мисли как да изхранва себе си и 10-годишния си брат. Сред феновете тръгнаха слухове, че играчът не е получавал заплата дори когато още се водеше част от ЦСКА, но самият той засега предпочита да запази мълчание и да не коментира темата с изгонването си от ЦСКА.

Сега за него със сигурност е важно да си намери работа. Вече беше обявено, че от "Лудогорец" обмислят дали да не привлекат таланта. Интерес към Павел има и от страна на алтернативния ЦСКА 1948.

"Изгонването на Головодов беше твърде крайна мярка. Няма как един 18-годишен човек да не може да бъде вкаран в правия път. Той мина през големи драми за кратък период от време и остана кръгъл сирак. Трябваше да му помогнат, а не да го гонят", отсече легендата на "червените" Аспарух Никодимов.