Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Наричали са ме к...ва и вещица. Пред вас стоя като отрепка. Ох, имах предвид като жена артист. Благодаря, че признахте способностите ми и ми позволихте да градя кариерата си вече 34 г. въпреки крещящия сексизъм, злоупотребите и тормоза.

Бях изнасилена на покрива на една сграда с нож, опрян в гърлото ми, когато дойдох в Ню Йорк.

Ако си момиче, трябва да спазваш правилата на играта. Позволено ти е да бъдеш хубава, сладка и секси, но не и да се правиш на много умна. Не трябва да имаш мнение, което се отклонява от статуквото. Позволено ти е да бъдеш обект за мъжа, да се обличаш като проститутка, но не споделяй сексуалните си фантазии с целия свят.

Бъди, каквато те иска мъжа, но най-важното - бъди такава, че, когато си около мъже, жените да се чувстват комфортно. Смятат, че само с подкрепата на мъж можеш да успееш.

И накрая - не остарявай! Защото годините са проклятие. Ще бъдеш критикувана, хулена и определено няма да пускат песните ти по радиото.

Чувствам се щастлива, че все още съм тук, след като толкова музикални икони си отидоха. Всички жени трябва да се подкрепят една друга.

Тук съм не толкова за да приема тази награда, колкото да имам възможността да седя пред вас и да ви благодаря. Не само на тези хора, които ме подкрепят, а си нямате представа колко много значи подкрепата, но и на тези, които се съмняваха и ме накараха да мина през ада. Вие ме направихте по- силна, накарахте ме да се опитвам повече, превърнахте ме в боеца, който съм сега. Направихте ме жената, която съм сега. Благодаря ви.

Мадона произнесе тази реч (публикуваме я със съкращения) на наградите на сп. "Билборд", когато получи статуетка за "Жена на годината"