Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С Лита Грей
С Лита Грей

Най-безпощадната стихия в живота на Чаплин е и най-жестокото заглавие от неговата "дамография". Лита Грей, разбира се, била на 15 години, когато го омагьосва с привидната си доброта. Тя също забременява от комика, но този път той бил решен да не влиза в същия капан като с първата си съпруга Милдред.

Предлага на Лита да направи аборт, но тя отказава дори когато Чарли пожелал да й даде 20 хил. долара. Лукавото девойче знаело, че един наследник на Чаплин струва много повече от няколко хилядарки. Стигнало се дотам, че тя заплашила да съсипе кариерата му, като го обвини в изнасилване. Великият диктатор бил победен от една крехка тийнейджърка и бил принуден да търпи кошмарното ежедневие на неин мъж. Лита Грей си извоювала титлата съпруга №2 и дори родила не един, а двама сина на актьора. Дори тя обаче не издържала на живота без любов и накрая сама поискала развод, но с намерението да остави без нищо бащата на децата си.

Смятала да разкрие пред целия свят дългия списък от изневери на Чаплин, който водела прилежно и който съдържал имена на жени - от квартални сервитьорки до любимки на цяла Америка. Лита била готова да изкара в очите на света Чарли като истински сатана, който я заплашвал с пистолет и я убеждавал да участва в групов секс. Така успява да отмъкне от него издръжка от 600 хил. за себе си и по 100 хиляди за всеки от синовете си.

След поредния неуспех в личен план Чарли потърсил утеха отново в леглото на своя колежка - обаятелната Вирджиния Черил. Актьорът сякаш бил прокълнат да повтаря епизоди от своя живот, като след всеки брак актьорът изживява по някоя гореща връзка, няколко бързи и безшумни забежки и отново стига до венчилото. Гениалният комик се жени за трети път за партньорката си от лентата "Модерни времена" Полет Годар.

В бягство от самотата и на път двамата спонтанно решават да си разменят брачните халки Заедно са осем години и се разбират отлично. Чаплин снима съпругата си във "Великият диктатор", но пак, както се е случвало и друг път, чувствата им изстиват и докато продукцията стигне до големия екран, вече са се разбрали да поемат по различни пътища. Тихо и по приятелски.

Камерата остава най-вярната любима на Чарли, тази, която го обича дори повече, отколкото той нея.

Трябвало да работи и задействал проекта "Призракът на действителността". Започнал да търси актриса за ролята на Бриджет, а успял да намери голямата си любов - Уна О'Нийл. Дъщеря на известния драматург. Красавица. С добро сърце, което

я превръща в идеалната жена

от представите на Чаплин.

Делят ги 36 години. При запознанството им тя е на 17, а той на 54.

След като двамата се вричат един на друг за цял живот, Чаплин се отдава на един изпълнен с щастие семеен живот. Двамата имат осем деца, а най-малкият им син Кристофър се ражда, когато актьорът е на 72 години.

"Ако бях срещнал Уна или друга такава жена по-рано, никога нямаше да имам проблеми с жените. Чакал съм я цял живот, макар и да не съм го осъзнавал", споделя приживе Чарли. Скоро след като двамата се откриват, Уна решава да се откаже от кариерата си на актриса, защото намира своето призвание - да бъде любяща съпруга, другата половина от титаничната душа на Чарли Чаплин.