Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Като деца с Краси Балъков вдигнали колата на треньора си и я поставили върху навес

Туньо вечно бъзикал приятеля си, че има повече титли от него

Гонел всички, които го будят сутрин: Веднага затвори вратата отвън!

Пет месеца след смъртта на Трифон Иванов и точно за 51-вия му рожден ден във Велико Търново решиха да направят стадион на името на известния футболист.

"Идеята, която ни остави Трифон и ще я осъществяваме в негова памет, е изграждането на изкуствени терени - каза пред "168 часа" Петко Павлов, управител на общинското предприятие "Спортни имоти и прояви" и футболен арбитър. - Единият е в спортното училище и е в по-напреднала фаза, а другият е стадион, който ще бъде уголемен и ще носи името на Трифон."

Въпреки че си отиде млад, "Железният" е оставил няколко идеи и каузи,

за които приятелите му продължават да се борят.

“Едно от неговите най-силни желания бе да бъде учреден международен футболен турнир за деца

във Велико Търново - допълни Павлов. - Трифон работеше в тази посока и направи нещо, което не беше правено в цялата Северозападна България.

Той учреди призове за най-добър млад футболист в различните възрастови групи

И за да бъде справедлив изборът, треньорите сами гласуваха и посочваха футболистите в отделните възрасти, които най-много са им допаднали на различните постове, за да няма спекулации. Те избираха и най-добрия помежду им за спортносъстезателния сезон. Две години по ред го правим."

"С Трифон работихме около една година заедно и се опознахме. В това отношение той беше от този тип хора, които като кажат нещо, държат на думата си и го правят. Независимо дали ще се хареса на другите, или няма да е в техен интерес - разказа арбитърът. - От гледна точка на длъжността му конкретен пример са решенията, които е трябвало да се вземат за клубовете или жалбите им. Винаги се стремеше нещата да се решават справедливо, по нормативните документи."

На 27 юли футболистът има рожден ден и щеше да навърши 51 години

По този повод "168 часа" се свърза с негови близки, приятели и роднини, които винаги ще пазят спомените си за "Железния".

Трифон Иванов е роден и израснал в село Горна Липница, въпреки че в ранните си детски години семейството му се мести да живее във Велико Търново.

Как Туньо и Балъков са вдигнали колата на тренъра си и още забавни истории, четете в хартиеното издание на вестник "168 часа"