Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Таткото на Балотели го изостави на операционната маса, а после се върна да проси пари
 Месут Йозил поведе безсмислена съдебна битка със създателя си заради откраднати пари и един служебен автомобил

Спомняте ли си онзи велик момент през 2009 г., когато 17-годишният Фредерико Македа вкара победния гол за неговия "Манчестър Юнайтед" в кървавия мач с "Астън Вила". След попадението полудялото от радост момче се затича към трибуните и се хвърли в обятията на още по-щастливия си баща. Медии по цял свят разказаха за младока и неговия горд създател, които взаимно си се обясняваха в любов.

Има обаче и момчета, които никога не са имали шанса да усетят бащината прегръдка в мигове на страхотна спортна радост. Тичали са, вкарвали са, изкачвали са се в кариерата, но е нямало на кого да се похвалят у дома.

Бащите им са ги игнорирали, потискали или въобще ги е нямало във важните моменти на своите синове. Е, после идват парите и богатството и някои от провалените татковци са се сещали за своята плът и кръв, както се случи в живота на Марио Балотели. Всеки един от топиграчите признава, че провалените семейни отношения малко или повече са се отразявали на поведението им извън и на терена.

Дали например Лионел Меси щеше да бъде осъден като долен престъпник, ако не беше алчността на татко му Хорхе. Само преди дни испански съдия даде по 21 месеца затвор на баща и син за укриване на данъци. Спокойно! Меси няма да лежи зад решетките, тъй като се лежи ефективно само ако си получил поне 24 месеца от съда. И въпреки това черното петно върху репутацията на Бълхата едва ли скоро ще избледнее. В Испания са категорични, че играчът е бил подведен от своят отец да крият данъци, лишавайки по този начин испанската хазна от 4,1 млн. евро. На всичкото отгоре испанският вестник "Ел Мундо" разказа в свой материал как татко Хорхе е замесен в прането на пари от наркотици

Възрастният мъж организирал благотворителни мероприятия, възползвайки се от името на сина си, които били прикритие за изчистването на мръсни пари. Семейството на аржентинската суперзвезда се зарече да съди изданието, но това едва ли ще успокои духовете. Меси може би съжалява, че се е доверил на своя баща да му бъде мениджър и финансов съветник, въпреки че досега Бълхата нито веднъж не си позволи да нападне публично своя създател.

Доста по-словоохотлив е шведският топиграч Златан Ибрахимович. Той израства в гетото и се бие всеки ден, за да отстоява своето място под слънцето. Няма кой да го направлява в правилната посока. Родителите се развеждат, а съдът дава попечителските права на Ибрахимович-старши. "Баща ми беше страстен пияница. Не обичаше да се налива в компания. Сядаше сам пред телевизора и започваше да отваря бирите една след друга. За мое съжаление не даваше пари за храна. Често пъти стомахът ми е стържел от глад. Отварях хладилника, а вътре само бири. Но го обичах по свой си начин. Никога не ми е вдигал ръка, просто не можеше да се грижи за дете", разказва за тежките си детски години суперзвездата на европейския футбол, който от следващия сезон ще играе в "Манчестър Юнайтед".

Историята на Златан все пак има романтичен финал. Ибрахимович-старши в началото не подкрепя сина си в опитите му да пробие като футболист. Отива да гледа негов мач чак когато синът му е навършил 19 години.

"Не можех да повярвам, че го виждам на трибуните. Присъствието му ме амбицира силно и направих един от най-силните си мачове в живота. Татко също се промени след този ден. Изостави пиенето, защото футболът се превърна в неговата дрога. Следеше всяко мое движение, всеки мой финт или удар. Поканих го с мен, когато през 2004 г. подписвах договор с "Ювентус". Италианците нещо ми говорят, а аз въобще не ги слушам и зяпам към баща ми. За първи път го виждах с костюм", спомня си Златан Ибрахимович.

В Англия на него му предстои да се изправи в пряк двубой със звездата на "Арсенал" Месут Йозил. Германският национал не може да се понася с баща си Мустафа. Двамата не се ограничиха само до домашни скандали и пренесоха враждата в съда. Месут уволни своя татко от поста на маркетингов директор в компанията му "Йозил Маркетинг" и назначи брат си на овакантения пост.

От своя страна Мустафа Йозил заведе дело срещу сина си за пропуснати ползи. Неговата плът и кръв не остана по-назад и обвини Мустафа, че е крал от семейната каса. Подсети го чрез адвокатите си да върне и служебния автомобил, който е ползвал в директорските си години.

Нещата съвсем излязоха от контрол, след като бащата обяви, че неговата проектоснаха Манди Капристо мъти главата на сина му и съботира нормалните семейни отношения. Покрай протяжната съдебна битка враждуващите страни очевидно оцениха безмислието на семейната война и заровиха томахавките. Мустафа Йозил не беше върнат на предишния си пост, но синът му някак си успя да му запуши устата.

Неистови опити да ограничи обществените изяви на татко си правеше и звездата на "Челси" Джон Тери. Баща му се оказа истински таралеж в гащите. Вместо да си стои тихо кротко в луксозното си жилище и да харчи от парите на сина си, той реши да се прави на наркобарон. Вече несъществуващият таблоид "News of the World" го вкара в жесток капан,

от който нямаше измъкване. Репортер на изданието спечели доверието на Тед Тери и в крайна сметка си купи от него 3 грама кокаин за само 120 паунда. По време на сделката Тери-старши моли купувача да не разправя нагоре-надолу, че таткото на футболна звезда продава наркотици. Е, купувачът го разкри на целия свят. Лошото е, че Джон Тери май не е случил и на майка. Мисис Тери беше спипана на входа на голям моден магазин с откраднати дрехи на стойност 800 паунда. Проблемните родители явно очевидно не са се справили и с възпитанието на сина си. Той разби живота си, след като систематично изневеряваше на съпругата си с най-добрата й приятелка, която на всичкото отгоре беше гадже на съотборника му в националния отбор Уейн Бридж. Палави родители отгледали палав син.

Друга бира е една от звездите на европейското Гарет Бейл. Съотборниците му го знаят като изключително скромен и дисциплиниран човек Заслугата е на татко му Франк Бе. Училищният пазач, а по късно и художник-декоратор възпитавал изключително строго своя син. Като малък веднъж на майтап Гарет си сложил обеци с клипсове и нахлул в кухнята. "Баща ми така ме погледна, че си помислих, че ще ме пребие на секундата", разказва по-късно Гарет. Благодарение на строгия бащински контрол той не залита по жените и не близва алкохол.

Съвсем друг е животът на Марио Балотелри, който еднакво обича и жените, и алкохола. Марио просто няма от кого да вземе добрия пример в най-ранните си детски години. Баща му го Томас Барвуа е класически непрокопсаник. Ганаецът е талантлив в правенето на деца, но е пълна нула, когато стане дума за отглеждането им. Когато е на 2 годинки, Марио е пратен по спешност в болница заради преплитане на червата. Докторите се борят за живота на детето, а татко му изпива целия наличен алкохол в лафките около болничното заведение. Съдбата се намесва и спасява Балотели, а баща му решава, че не се нуждае от толкова болнав син и убеждава съпругата си да го дадат за осиновяване. В живота на бъдещата футболна звезда се появяват симпатичната двойка Франческо и Силвия Балотели.

Те полагат неистови усилия да вкарат осиновения си син в правия път. Във вените му тече от бащината кръв и той обича да се забърква в неприятности. Приемните му родители се опитват да успокоят демоните му и да го вкарат в правия път. Записват го да тренира футбол и там Балотели показва истински талант. Когато вече е на върха и в банковата му сметка се търкалят милиони, биологичният баща отново се появява на бял свят. Публично той търси прошка от изоставения син, опитвайки да се докопа поне до част от милионите на момчето, което някога е изоставил на произвола на съдбата. Марио е безпощаден: "Не признавам други родители освен моите осиновители. Обичам ги с цялото си сърце", отсича играчът, който все пак се съгласява да се види с истинските си родители. Срещата не минава добре, а Балотели заплашва с полиция биологичния си баща, ако не престане да го тормози за пари.

Също толкова замръзнали са отношенията и между бившия халф на "Челси" Майкъл Есиен и баща му Джеймс. Последният публично настоява отрочето му да се откаже от фамилията му, тъй като не го признава за свой син и двамата не са се виждали от десетилетие. Футболистът обаче са запъва и повежда съдебна битка срещу баща си в опит да запази фамилията си, с която се прочу в световния футбол.

"Майкъл трябва да се откаже от моята фамилия. Тя е благословия и му даде възможност да пробие в световния футбол. Това обаче стана без мое позволение. Да си измисли друго име и да остави моето на мира", показа колко лоши може да са понякога семейните отношения злият татко Джеймс.