Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Районна прокуратура - Павликени внесе в съда обвинителен акт срещу 61-годишен мъж, опитал на измами жена с обещание за по-висок процент инвалидност от ТЕЛК.

На 11 януари т. г. пострадалата жена от Свищов се явила на преглед пред ТЕЛК в Павликени. След като минала прегледа, останала във фоайето, за да изчака решението на комисията. Към нея се приближил мошеникът Иван К. и започнал да я разпитва за кой път идва на ТЕЛК, какъв процент инвалидност й е даван и какъв иска да получи. Обяснил й, че се има с лекарите и може да уреди по-висок процент на инвалидност, което не отговаряло на истината, понеже нямал никакви отношения с комисията и не бил служител в болницата. За да й "уреди" по-високо обезщетение за инвалидност, той поискал от жената 200 лева. Тя обяснила, че това са много пари за нея и ще трябва да говори с близките си. След известно време обвиняемият отново се върна при жената и я попитал какво е решила.

Съобразителната пациентка обаче записала разговора с измамника и сигнализирала в полицията. Иван К. е осъждан, уточниха от прокуратурата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Павликени.