Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И как Путин може да му покаже червен картон

Кой ще е следващият президент на САЩ? Който чете вестници и гледа телевизия, вече знае – или Хилари Клинтън, или Доналд Тръмп. Но напълно възможно е голямата награда да се падне на трети играч, който изобщо не участва в надпреварата - вицепрезидента Джо Байдън.

Миналата година Байдън аха аха да се включи в президентската битка, но в последния момент се отказа. Сега обаче звездата му може отново да изгрее, ако звездата на Хилари неочаквано падне на земята.

Да, Хилари може изведнъж да получи червен картон

Както е известно, ФБР разследва частния й сървър, който тя е използвала за своята служебна кореспонденция като държавен секретар. Това е грубо нарушение на законите, защото би могло да доведе до пробив в най-строгите тайни на държавата.

ФБР вече разпита четирима от най-близките й сътрудници, а един от тях дори получи имунитет, за да свидетелства пред т.нар. голямо жури (grand jurу), което ще рече, че показанията могат да се използват в криминални дела пред съда. Преди да си предаде сървъра на ФБР, Хилари изтри около 30 000 имейла, които имали лично естество – например уроци по йога. Но познавачите смятат, че може би става дума за обвързване на държавните дела с даренията към фондацията “Клинтън”. Именно затова тя не използвала държавния сървър – за да няма контрол.

Изобщо работата става дебела. На това отгоре плъзна слух, че

Кремъл може би разполага

с 20 000 имейла,

които руски хакери са свалили от сървъра на Хилари. Или може би те са ги получили от румънския хакер Марчел Лехел Лазар с прозвище Гучифер. Преди три месеца той бе екстрадиран от Румъния в САЩ, където го чака солидна присъда. Обвинен е, че е проникнал в имейлите на редица важни личности, сред които Хилари Клинтън, Джеб Буш, Колин Пауъл и други. Но от гореизброените само Хилари е водела държавния бизнес през личен имейл и личен сървър.

Ако Кремъл наистина има тези имейли и ако ги публикува или ги предостави на ФБР като знак на добра воля, с Хилари е свършено. Излиза, че

Путин може да избере кой ще е президент на САЩ...

До 1 месец ФБР ще представи доклада си пред главния прокурор на САЩ Лорета Линч, която би трябвало да повдигне обвинение. Но и да не го повдигне, Тръмп така ще го раздуе по време на предизборната кампания, че покрай Хилари ще се срине и имиджа на президента Обама. Гарантирано ще го обвинят за възпрепятстване на закона.

Нещо повече, долната камара на американския Конгрес е в ръцете на републиканците и може да започне разследване с цел импийчмънт. В един момент на Обама ще му дойде много и може да нареди на Линч да вдигне табуто.

Една от грешките на Хилари е, че атакува Тръмп за лошото му отношение към дамите. Той пък веднага отговори, че Хилари е преследвала жертвите на сексуалните домогвания на съпруга й Бил. По тази тема отдавна се вдига шум, има и цели книги, например “Войната на семейство Клинтън с жените” от Роджър Стоун.

Разбира се, тези обвинения са недоказани и може би изсмукани от пръстите. Но тези дни излезе наяве още един факт за сексуалните увлечения на съпруга й Бил, който наистина може да прелее чашата. Оказва се, че след като е слязъл от президентския пост, между 2001 и 2003 г. Бил е пътувал

26 пъти на самолета на милиардера педофил Джефри Епстайн

Самолетът е “Боинг - 727” и е известен с названието “Лолита експрес” тъй като на него редовно са се приютявали невръстни момичета. В задната част имало огромно легло, перфектно за групов секс.

Една от любимите дестинации на “Лолита експрес” бил частният остров на Епстайн, известен като “Островът на оргиите”. През 2006 г. ФБР започва разследване и успява да намери над 40 жени, които на възраст между 12 и 17 години са били

използвани като сексуални робини на острова

През 2008 г. Епстайн сключва съдебна спогодба и лежи само 13 месеца в затвора. Любопитното е, че когато започва разследването на ФБР той превежда 2,5 милиона долара на фондацията “Клинтън”.

Странните връзките на Бил Клинтън с педофила Епстайн вече са сензация в булевардните вестници, но централните медии засега ги премълчават. От телевизиите за тях говори единствено “Фокс нюз”. Но шило в торба не стои, а Тръмп не прощава. Рано или късно педофилските приключения на Бил ще се превърнат в център на президентската кампания. А Хилари вече обяви, че ще му възложи да оправя американската икономика...

С други думи, под триумфалната маска на Хилари са скрити тежки предчувствия. Ето защо Бърни Сандърс не се отказва от надпреварата – ами ако изведнъж тя отпадне? Тогава единствената алтернатива може да се окаже той.

Някои хора с по-леви убеждения все още се надяват Сандърс да победи Хилари в първичните избори. Възможно е, но ако стане чудо. В момента Хилъри води Бърни с 2293-ма срещу 1533-ма делегати и разликата няма как да бъде преодоляна.

Бърни разчита, че така наречените суперделегати ще минат на неговата страна, щом осъзнаят, че Хилари е неподходяща. Те са общо 712 и от тях 525 вече са обявили подкрепата си за Хилари, а едва 39 са зад Бърни.

Но ако Хилари изведнъж отпадне, нейните делегати и суперделегати ще могат да гласуват за когото си искат. И това едва ли ще е Сандърс. Всички те по принцип поддържат статуквото в Демократическата партия и затова възприемат Бърни като враг. Затова по-вероятно е да потърсят алтернатива. И най-подходящият за тази цел е именно вицепрезидентът Джо Байдън.

Миналата година имаше много слухове, че Байдън иска да покани популярната лява сенаторка Елизабет Уорън за свой вицепрезидент. Двамата се срещаха и разговаряха, но не казаха за какво. Показателно е, че Уорън нито призна, нито отрече да е ставало дума за вицепрезидентството. Следователно е ставало.

Според мен отборът Байдън – Уорън има много сериозни шансове да победи Тръмп на изборите, особено когато се разчуе, че Тръмп също е бил приятел с педофила Епстайн и се е возил на “Лолита експрес”. Този странен самолет може да реши въпроса кой ще управлява света през следващите 4 години. Джо Байдън е едно от добрите попадения сред малцината все още възможни кандидати за президент. Според Барак Обама той е един от “гълъбите” в кабинета му, винаги го е съветвал да се въздържа от военни намеси. Уорън пък е известна като борец за спасяването на средната класа. Този тандем спокойно ще бие която и да е републиканска двойка. Осван това и двамата не са се возили на “Лолита експрес”. В наши дни това е огромен политически капитал.