Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тулио Симончини: Свръхрастеж на кандида причинява туморите.

До голяма степен неясните причинители на рака също са в основата на много конспиративни теории. Забележителна в това отношение е историята на Тулио Симончини.
Роденият през 1951 г. италиански онколог има претенцията, че е открил е лек срещу страшната болест. Той твърди, че ракът се причинява от гъбичките кандида албиканс и е форма на техния свръхрастеж в човешкия организъм.
Оттам идва и неговата терапия - инжекции със сода бикарбонат. Според негови разкази той е работил като лекар, но е уволнен и му е забранено да практикува, след като вместо химиотерапия предписал на пациент своето лечение със сода.
Въпреки че медицината отдавна е отхвърлила тази терапия, сайтовете са пълни със случаи на болни от различни видове рак, излекувани по метода на Симончини. Своите изследвания спорният лекар, който е гостувал и у нас, събира в книгата
“Ракът е гъбичка"”
И действително в множество ракови образувания се открива кандида. По мнението на медици обаче те са там не като причинители, а защото отслабналата от болестта имунна система не може да се бори с тях.
Въпреки това версията на Симончини има много поддръжници по света. По принцип около 90% от хората са носители на кандида,така че тази теория повдига и въпроси.
Например, ако ракът се причинява от гъбички, каква е ролята на антибиотиците,
дали много от тях не вредят на организма дългосрочно. Тези ефективни срещу бактерии лекарства предизвикватреволюция в медицината, но имат и множество неблагоприятни въздействия върху здравето. Покрай вредните бактерии те убиват и полезната чревна флора, която има защитни функции. Проблемът е, че хората приемат голямо количество антибиотици не само когато се лекуват от инфекция с микроби, а и чрез храната. В наше време се използват широко антибиотичните препарати в животновъдството, а оттам с месото те попадат и в човешкия организъм.

Дали содата наистина лекува рак прочетете в хартиеното издание на "168 часа".