Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров бе неочаквано откровен на пресконференцията след загубата си от Виктор Троицки в първия кръг на "Ролан Гарос". За първи път българският тенисист призна, че има сериозни проблеми и няма никаква идея как да се пребори с тях.

"И преди ми се е случвало подобно нещо, но сега определено е различно. Понякога е даже плашещо, наистина е плашещо. Плаши ме факта, че не мога да намеря начин да се измъкна. Многото поражения винаги са ме мотивирали, но сега не е така. Имам трудности със сервиса си, късам кордаж на ракетата често в турнирите на клей. Човек трябва да се научи да приема това и да се опита да намери решение на проблемите. На този етап аз се боря да намеря това решение", заявява Григор. Той дори обяви своята готовност да потърси помощта на специалист.

"Може би бих опитал и работа със спортен психолог, ако някой от моя тим ми предложи нещо подобно. Но проблемът си е в мен. Аз съм сам на корта, няма странични фактори и сам трябва да променя нещата. Разчитам и на хората около себе си. Ще бъда много благодарен, ако някой от щаба ми, независимо кой, седне срещу мен и ми каже: “Виж, това не може да продължава повече така. Трябва да направим нещо”, моли за помощ Григор. Той е категоричен, че личният живот не оказва влияние върху играта му.

"Нещата опират до психиката ми, до това, че съм сам на корта, и външните фактори не ми влияят. Каквото и да се случва в личния ти живот, когато излезеш на корта, трябва да си с добра нагласа", категоричен е Григор.