Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Американците Алекс Лоуи и Дейвид Бриджис били пометени от лавина при атаката си на Шиша Пангма

Григор Димитров отново влезе в устата на сънародниците си. Изсипаха се стотици хиляди коментари по негов адрес. Мнозинството, естествено, са откровено злобни, а другите са пресилено подмазвачески.

Водят се и ожесточени спорове дали най-добрият български тенисист някога отново ще успее да се промъкне в първата десетка на световния тенис, или го очаква монотонно отстъпление към по-големите номера в ранглистата.

И в този напрегнат момент европейски медии успяха да видят нещо

позитивно в представянето на Григор Димитров

от последните 2 седмици. Хасковлията беше нареден в топ 3 на класацията с тенисистите, които най-усърдно са унищожавали своите ракети на корта. Гришо съвсем естествено намери място в любопитната класация, след като размазваше оръдията си на труда по време на финалния мач в Истанбул. Заради изстъпленията си дори получи един гейм наказание, но мачът и без това беше вече решен. Сега Димитров очаква наказанието си от Световната тенис асоциация, но е ясно, че ще се размине със солена глоба.

Гришо се извини и обеща

да потърси повече психическа стабилност

в следващите си изяви, но това не попречи на медиите да погледнат откъм хумористичната страна на гневните му изблици. Статистиците обясниха, че засега Григор няма никакъв шанс да измести от първите две места легендите в спорта Горан Иванишевич и Марат Сафин. Първият неведнъж е споделял, че е унищожил стотици ракети в богатата си спортна кариера. За втория можем да говорим в конкретни цифри. Преди време Ей Ти Пи публикува своя статистика, според която огромният руснак и бивш номер 1 е счупил 1055 ракети в официални мачове. Той дори има получена награда за това си постижение. Сафин не се притеснява и да обясни защо го е правил.

"Не мога просто да подхвърля ракетата си във въздуха, когато съм ядосан. Исках да я размажа върху корта и да усетя вибрацията от това си действие. Тя сякаш успокояваше нервите ми и даваше на ръката ми така необходимата увереност.”

Засега Гришо не е казал дали намира нещо успокояващо в унищожаването на спортния уред. Негов достоен конкурент в този тип изпълнения е добрият му приятел Маркус Багдатис. Феновете на тениса сигурно си спомнят как кипърският състезател систематично унищожи четири свои ракети само в разстояние на 1 минута по време на мача си със Стан Вавринка на Australian Open през 2012 г.

На феновете им е приятно

да гледат подобен екшън

в иначе крайно джентълменския спорт, но спортните гиганти хич не одобряват постъпките на тенисистите, които прибират милиони, за да играят с техните ракети. Причината е съвсем ясна - никой производител не желае да гледа как пред очите на милиони фенове по целия свят произведението му се чупи като солета. По този повод испанският тенисист Фернандо Гонзалес отнесе гневно конско от рекламодателя, след като в един завързан мач прекърши ракетата като съчка на бедрото си.