Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И без предварителни симптоми човек може да си отиде за 2-3 минути. Не ходел по доктори, водел нездравословен начин на живот

Централен съд на сърцето на Ваньо Танов, разположен на много широка площ, бил запушен. Това според кардиолози може да се случи абсолютно неочаквано и да предизвика смърт дори за 2-3 минути.

Според тях 80-процентово запушване на съдовете може да протече без никакви симптоми и изведнъж да предизвика масиран инфаркт.

Сега предстои да се направи аутопсия на тялото и да се установи със сигурност какво се е случило.

Изненадващо починалият 58-годишен шеф на Агенция “Митници” си

взел три дни почивка миналата седмица -

сряда, четвъртък и петък

Отишъл на вилата си в село Нисово в природния парк Русенски Лом, където лично се грижел за 50 кошера с пчели. Прибрал се на 28 февруари вечерта. През нощта му станало лошо и в 5 ч сутринта повикал линейка. Според кардиолози това е класически случай на инфаркт, който обикновено започва с гръдни болки рано сутрин. Застрашени са хора, които пушат много. А е известно, че Ваньо Танов бе любител на цигарите. Освен това и стресът оказвал влияние. А и генералът

не обичал да ходи на профилактични прегледи

и да се занимава със здравето си. Водел нездравословен начин на живот.

“Ако е имал гръдни болки, е трябвало да се обърне към специалист - коментират лекари. - Тогава е можело да му се направи коронарография, като през артериите се вкарва контрастно вещество и се снима състоянието. После има и стрест тест, за да се прецени какво се случва. И в такъв случай инфарктът може да бъде предотвратен. Прави се стенд, ако се види стеснение на съдовете.”

Когато преди 2 г. Ваньо Танов постъпи в болница и претърпя две операции на жлъчката, Красимир Велчев, който тогава оглавяваше групата на депутатите от ГЕРБ, отишъл да го види:

“За пръв път и за последен говорих с него. Беше много блед, едва говореше. Точно тогава БСП му искаше оставката и аз реших да го видя как е. А той ми каза: “Е, г-н Велчев, с вас не се познаваме лично.

При мен обикновено е огромна върволица от хора,

които постоянно искат услуги, но тук, в болницата, идват малко.”

Името на Ваньо Танов бе замесено в аферата с подслушвания, известна като “Ало, Ваньо”. Това се случи през 2011 г. В медиите изтекоха записи на негов разговор с Бойко Борисов, който казва на митническия шеф, че тогавашният президент Георги Първанов му се обадил с молба да спре проверката на митничарите в пивоварната на неговия приятел Мишо Бирата. Прокуратурата образува провека, която беше прекратена, защото записите не били преки копия, а презаписани. А бившият държавен глава много пъти е отричал да се е обаждал на премиера с подобно искане.

При изслушването около записите стана ясно, че

освен Танов са подслушвани и двамата му синове,

твърдят запознати. Единият от тях - Милен, е 35-годишен. Има бизнес с кафе, отдаване на билбордове и рекламни площи и недвижими имоти. По-малкият - Павлин, работел като държавен служител на заплата.

Какво ще стане със замисляните реформи в агенцията, четете в хартиеното издание