Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Премиерът Бойко Борисов се срещна днес в Министерския съвет с председателя на ПЕС Сергей Станишев. Това съобщиха от пресцентъра на правителството.

Двамата обсъдиха развитието на обстановката в Европа в контекста на мигрантската криза и предприеманите мерки на национално и европейско равнище за ограничаване на въздействието й. Министър-председателят Борисов информира г-н Станишев за дискусиите и решенията на донорската конференция „Подкрепа за Сирия и региона“, за приноса на България към усилията на световната общност за справяне с хуманитарните проблеми, както и за проведените от него разговори с генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, с премиера Дейвид Камерън и с държавния секретар Джон Кери.

В контекста на мигрантската криза Борисов и Станишев разгледаха и въпроса за членството на България в Шенген. Те изразиха общото мнение, че обстановката в ЕС в последните години доказва необходимостта от връщане на темата на дневен ред, още повече, че България всекидневно доказва способността си да осъществява ефективен контрол върху външни граници „Удовлетворен съм, че с г-н Станишев имаме еднакви разбирания по темите, които са значими за българския национален интерес. Смятам за правилно лидерите на големи партии да сме единни по тях“, коментира премиерът Бойко Борисов.