Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Сити” и “Юнайтед” ще разбият всички правила, плащайки повече от 250 млн. евро за бразилеца

Шефовете на “Барселона” бяха повече от доволни, когато Неймар подписа новия си договор.

Новата му заплата беше висока, бонусите космически, но директорите бяха убедени, че това са добре похарчени пари. Важното е, че се бяха преборили за една по-специална клауза в договора, според която продажната цена на бразилеца е 190 млн. евро.

“Никой не би си позволил да плати подобна огромна сума, така че

Неймар е наш завинаги”, мислеха си щастливите началници. Оказва се, че радостта им е била твърде измамна. Два отбора в момента са готови да извадят невероятните пари, за да вземат може би най-големия талант в световния футбол. “Манчестър Юнайтед” и градският съперник “Сити” като нищо ще извадят космическата сума. На всичкото отгоре те са готови и да сбъднат най-смелите му мечти, позлатявайки го с 60 млн. евро.

Това означава, че един отбор е готов да похарчи четвърт милиард за един - единствен футболист. Ако трансферът наистина се осъществи, футболът ще се промени завинаги. Поне това е мнението на водещи футболни специалисти. Те предупреждават, че двата английски гранда се готвят да отворят Кутията на Пандора, плащайки толкова много пари за Неймар.

“Платят ли 250 млн. евро, всичко ще се промени

Досега имахме психологическа граница от 100 млн. евро и сякаш имаше негласно споразумение тя да не бъде преминавана. А тук говорим за два пъти и половина по-голяма сума. Щом манчестърските отбори могат да платят 250 млн., значи и другите ще трябва да влязат в крак с модата. И нищо чудно след някоя и друга години я “Реал” (Мадрид), я някой китайски отбор да извадят и 500 млн. евро за следващия суперталантлив футболист, който ще произведе Южна Америка. Но подобно надскачане не може да продължи вечно.

Балонът ще се спука

и ще настанат тежки времена за световния футбол”, категоричен е финансовият експерт към английската висша лига Майкъл Борнът. Той е убеден, че непрестанното съревнование между водещите европейски тимове и стремежът им да подобряват рекордите за най-скъп трансфер не се отразяват добре на по-малките, които не могат да разчитат на бездънните банкови сметки на своите босове.

“Четири или пет отбора ще дръпнат на светлинни години от останалите. Увеличаването на пропастта между богатите и по-скромните в никакъв случай

не е в полза на футбола

Най-добре ще е отборите на руските олигарси и на арабските шейхове да си направят своя Суперлига, където да раздават златните кюлчета направо на терена. Опитите на УЕФА да следва своя финансов феърплей се провалиха с гръм и трясък”, допълва Майкъл Борнът.

Загрижените за бъдещето на футбола фенове се надяват, че самият Неймар ще осуети осъществяването на подобна лудост. Бразилецът само преди дни се закле във вярност на “Барса” и обеща да прекара още много дълги и щастливи години в каталунския гранд.