Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бъдещето е срамежливо, показва се по-малко

Малко се знае за ясновидците и способностите им да надзърнат в бъдещето. Те предсказват, без да владеят специални техники, без хороскопи, боб, карти, кафе, хиромантия. Стига им за минутка да се съсредоточат и предстоящи случки от живота на човека минават пред очите им като филм. Може ли да им се довери човек?
Ясновидството е наричано “божествен дар”, тъй като е по рождение. Но някои придобиват това умение при странни обстоятелства - катастрофа, удар от мълния, тежка болест, клинична смърт. Ванга започва да гледа в бъдещето, след като вихър я повдига в полето.
“Пристъпи” на пророчески видения имат и обикновени хора по време на войни, катаклизми и глобални събития. В литературата по въпроса са описани начини да се развият ясновидски умения чрез упражнения, медитация и заклинания. Така че и да не си ясновидец по рождение, можеш да станеш и дори да се усъвършенстваш.
Но бъдещето се разкрива само донякъде. Тук въпросът опира до “свободата на волята” и до “предопределеността на събитията”. За тези, които виждат във времето, свобода на волята няма. За тях бъдещето не може да се промени. Човек може само да се приспособи към него и да се примири с неизбежността му.
Как се тълкуват предсказанията
Минус на ясновидството е и недоказуемостта му. Астрологът се осланя на хороскопа, хиромантът - на линиите по дланта, гледачът на карти - на тяхното подреждане. Ясновидецът е лишен от такива “веществени доказателства” и му вярват чак когато предсказанието му се сбъдне. Ето защо това е най-капризното от гадателските изкуства.
Какво е “Откровението на Йоан” - “книгата под седем печата”, съдържаща мистерии и ключове за миналото, настоящето и бъдещето на човечеството? Авторът несъмнено е ясновидец, но може ли днешният човек да разтълкува правилно това, което Йоан е “видял”. Кой знае какво има той предвид под “края на света”? В езотеричната литература това е времето на възнесение - масов преход на човечеството на друго ниво на съзнание. Но дали е така? Непосилно трудно е да се тълкува предсказание или видение.
Има ли полза?
И Ванга невинаги е предсказвала важните събития, а е можела. Тя често е казвала, че за нея времето няма значение, тъй като и миналото, и бъдещето ясно се явяват пред взора й. Описвала е минали събития на свои посетители с точни имена, болести, заболявания, починали. Но никога не е говорила за предстояща смърт или трагични случки.
Каква е ползата човек да ги знае предварително? Може знанието, получено от ясновидец, да се използва в нечия вреда. Ето защо хората с тази дарба носят отговорност не само за това, което казват, но и за начина, по който то може да бъде използвано от другите. Никой няма право да нарушава естествения ход на нещата, да се намесва в чужди съдби.
Жертви на
невежество и глупост
Ясновидската дарба не носи само ползи на този, който я обладава. Натоварва го психически и го сблъсква с неразбирането на другите.
Така е и с надарените деца. Те виждат света по-ярък, богат и наситен от другите хлапета. Добре е родителите да уважават тази сетивност.
Човечеството е губило и губи неизявяващи се ясновидци, които някога и сега стават жертва на ширещата се човешка глупост и невежество.
Успяват да се спасят онези, които водят двойствен живот и разкриват способностите си само пред одухотворени хора. В повечето случаи обществото ги унищожава.
И те са
хора
Макар и надарени, ясновидците са обикновени хора. Имат недостатъци на характера, страдат от предразсъдъци.
Те пречат на дарбата, влияят на точността на видението и оттам на предсказанията. Всеки ясновидец, колкото и надарен да е, трябва да работи със себе си, за да вдигне точността на прогнозите си. Нужни са почтеност, дискретност и любов към хората. Отговорността на ясновидците е огромна.