Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По Коледа ходя при майка ми, там има Тянков тв и аз веднага я включих. Не искам да се хваля, но на втората минута ми пуснаха Осман Жеков-Императора. Посветените знаят за какво става дума, но да обясня за останалите. Това е все едно да си направиш профил тук и първата покана за приятелство да ти дойде от Марк Цукерберг, а после тръгна и оркестър Агрофермер 2002. За тези върхове говорим.

Изправих се пред телевизора и пробвах да направя сам мексиканска вълна. Не стана много добре, а Осман Жеков-Императора свиреше с неговите хора в ъгъла на някакво гробище, но и песента беше балада, посевместна тъга. Викам си: "Смело режисьорско решение, това може да очакваме от визионери като Императора."

После излязоха надписите и се оказа, че е ресторант-градина ,,Елза", както и да е. Всички бяха с кожени турски якета, а тоя на йониката - с тениска, класическа шахматна конфигурация, трима отпред, двама отзад. Много силно - тоя с тениската свиреше с една ръка, ценителите знаят школата, това са години с акордеон "Велтмайстер", 60 баса, имаше и пръстен с оникс на безименния пръст, спазвайки гордо традицията.

Изпаднах в умиление, защото докато ги има тези хора, не всичко е загубено, ами орк. Агрофермер, това не ти е лиготията с биофермери, или разните му дрогирани технофермери, да ми свирят хаус на полето. Хората смело излизат с името си. Имаше един с кларинет, като го надуе, все едно Джаба Хатинянина гледаш. Тя и камерата малко отдолу го снимаше. Абе, модерна работа, преплитат родните традиции с премиерата на филма.

Да дойде Лукас да види как се правят тия неща, и то в механа, никакви специални ефекти, всичко си е натурално, българско. А отдолу вървят обяви - свободна и независима жена, 160/70, търси мъж за съвместно съжителство. И си викам: "Гледай колко смел кюфтак, но е зима, може и по-едрички в това време." А после си мислех за съвместното съжителство. Опитах се да си представя несъвместно съжителство, обаче не успях, и пробвах да си изясня защо пише, че е свободна и независима. Сигурно някъде има крепостни селяни в наркокомуна, несвободни и зависими, които също бръмчат на обяви, но и това зарязах, щото Осман Жеков подхвана соло, и се унесох в мистерията на един кадър/една камера телевизия, не да ми снимат оттук-оттам и постоянно да ми хакат пресечки, красиво изживяване, изящно...

Текстът е от профила на автора във фейсбук