Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Павела Митова

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Павела Митова СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

Ние винаги сме били последователни в думите и действията си. Така в студиото на "Денят започва" по БНТ депутатът от ПГ на "Има такъв народ" Павела Митова отговори на въпроса защо президентът връчи третия мандат за съставяне на правителство именно на ИТН. Според нея, с това държавният глава е дал знак на останалите политически сили "да спазват думата си, която заявяват предварително".

"Ние сме се държали по един и същи начин с президента Радев. Смятам, че той изпълнява добре функциите си на президент", заяви Митова и добави, че "президентската институция се държи така, както трябва да се държи една президентска институция".

Още по времето на съществуването на "сглобката" позицията на ИТН е била, че това Народно събрание е изчерпало възможностите си да конституира каквото и да е мнозинство още от самото си създаване, припомни тя и подчерта:

"Ние смятахме тази "сглобка" за мъртвородена и от ден първи говорим за произвеждане на избори."

Митова беше категорична, че резултатите от изборите ще бъдат различни, защото:

"Доверието към определени политически субекти е свалено, докато други политически субекти качват обществено доверие."

За нея в следващия парламент трябва да има "малко повече смирение и по-голям политически диалог".

"Убедена съм, че ще влезем в следващия парламент. Смятам, че ще имаме доста по-сериозно представителство от това, което имаме в момента, защото всичките ни предложение през тези 9 месеца се оказаха доста конструктивни", прогнозира Павела Митова.