Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николас Мадуро
СНИМКА: Wikimedia Commons
Николас Мадуро СНИМКА: Wikimedia Commons

Няколко венецуелски опозиционни лидери са потърсили убежище в аржентинското посолство в Каракас, съобщи късно снощи в изявление аржентинското правителство, цитирано от Ройтерс.

Аржентинското външно министерство не разкри имената на венецуелските политици, за които съобщи, че са в аржентинското посолство, като се позова на съображения за сигурност, пише още БТА.

Местни медии съобщиха, че става дума за шестима политици, свързани с Мария Корина Мачадо, опозиционна лидерка, на която беше забранено да се регистрира за президентските избори през юли, въпреки че спечели първичните избори на опозицията.

Аржентинското правителство изрази своята „загриженост относно влошаването на институциите и актовете на тормоз и преследване, насочени срещу политически фигури във Венецуела", се казва в изявлението.

Правителството на Венецуела засега не е отговорило на молба за коментар.

Голяма венецуелска опозиционна група вчера регистрира за президентските избори бившия посланик Едмундо Гонсалес, за да си осигури място в бюлетината, след забраната за Мачадо и невъзможността нейната заместница, Корина Йорис, да се регистрира в системата за онлайн регистрация.

Миналата седмица главният прокурор на Венецуела Тарек Сааб каза, че двама души, близки до Мачадо, са били арестувани. Седем други членове на нейния екип, включително дясната й ръка Магали Меда, имат заповеди за задържане.