Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Йорданка и Диан КАДЪР: NOVA
Йорданка и Диан КАДЪР: NOVA

"Това е някакъв ад - да вървиш с автомат и да разстрелваш хора, които са тръгнали на концерт". Така определиха в "Събуди се" по Нова тв атентата край Москва от петък вечерта Йорданка и Диан - двойка стоматолози, които живеят в Русия от няколко десетилетия.

Те разказват, че били много шокирани от случилото се. Разбрали от новините, когато се прибрали от работа. Техни приятели и роднини им звънели притеснени, тъй като те често посещавали мястото на атентата.

Според двойката стоматолози, която живее от години в Москва, терористите са се възползвали от факта, че събитието се е провеждало именно там. По техни думи в руската столица мерките за сигурност са много по-засилени. Концертната зала се намира извън Москва, където случаят е по-различен. До нея може да се стигне с метро, но метростанцията е само една и тя има само един вход и изход.

На територията на руската столица, за да се влезе в голяма сграда - например магазин, кино, мол или театър - винаги имало металотърсачи. А, ако човек влиза с раница в метрото - минава през скенер. Навсякъде имало и охрани, разказва Йорданка.

Диан добавя, че пунктовете за дарение на кръв са осъмнали с извити пред тях опашки, след като на миналия ден, гражданите са били призовани да помогнат на пострадалите.