Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков
Кирил Петков

Той хвърли под автобуса Мария Габриел, политическата й репутация беше съсипана, каза съпредседателят на ПП

Това, което се случи вчера, беше без прецедент. Не можехме да повярваме. Аз се радвам, че не видях в листата и вас, можеше и вие да се озовете там. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната"  Кирил Петков, като визираше водещите на сутрешния блок по Нова тв. 

По думите му Мария Габриел е изненадала партньорите си от телевизора. "Мария Габриел защо позволи, Борисов явно, защото няма кой друг, да я накара да направи това. Аз знам, че това не е нейната природа", каза още Петков. 

"Този кабинет е абсурден. Когато дойде мандатът при нас, ние ще съберем всички, няма да бързаме, ще мислим. Това не е детска играчка, не е филм", каза Кирил Петков. "Вчерашното действие показа две неща. Мария няма силата да устои на натиска, когато й се подложи. Ако тя е премиер и се поддава толкова лесно на такъв натиск, какво ще се случи, ако имаме сериозна драма в държавата?!"

Според него е огромна грешка и слабост на Мария Габриел да бъде натисната от Бойко Борисов. По думите му Борисов не се е появил дори накрая, скрил се е и не е вдигнал телефона нито веднъж. 

"Аз не умирам да си говоря с Борисов въобще, но когато си политически лидер, не може да се криеш. Той хвърли под автобуса Мария Габриел. Нейната политическа репутация беше съсипана", заяви Петков. 

Съпредседателят на ПП призова лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да излезе и да разговаря с него за партньорство.

"Аз казвам, че ми е жал за Мария, беше изхвърлена от нейните хора и я направиха да изглежда смешна и слаба", каза Петков.

"Нямам никаква идея даже в 8,30 ч какво ще се случи. Старият модел свърши, идеята на хитрини, изнудвания, шантажи не работи. Времето на хитринките трябва да свърши", допълни Кирил Петков.