Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кристиян Христов (вляво)
Кристиян Христов (вляво)

Тя показала, че основната свидетелка страда от психично заболяване

Експертиза, според която основният свидетел е с психични отклонения и затова показанията му не са годни, е повлияла на първото дело срещу прокурора от Софийската районна прокуратура Константин Сулев, научи “24 часа”. Неговото име нашумя през последните месеци, след като в края на май м.г. той повдигна обвинение на изчезналия Петьо Петров-Пепи Еврото и момчето му за всичко Кристиян Христов. Според Софийската градска прокуратура, която пък обвини Сулев в престъпление по служба, той направил това, за да попречи на Христов да даде пресконференция в БТА. На нея човекът на Пепи Еврото щял да прави разкрития за бившия главен прокурор Иван Гешев. Този сюжет се разигра миналата година, когато войната в прокуратурата беше в пълна сила. Обвинителният акт срещу Сулев вече е внесен в Софийския градски съд.

Макар и магистрат, Сулев ще бъде подсъдим за втори път в живота си. Предишният беше за сводничество и кражба на ток. ВКС го оправда окончателно и по двете обвинения през 2020 г.

Именно по отношение на сводничеството повлияла съдебнопсихиатрична експертиза на основната свидетелка. Тя се препитавала с проституция, но била и зависима от дрогата.

КОНСТАНТИН СУЛЕВ
КОНСТАНТИН СУЛЕВ

По време на разследването жената дала показания, че Сулев ѝ уреждал срещи с негов познат. Той плащал по 50 лв. за секс, но уговарял срещите си през обвинителя. Сулев също се възползвал от подобни услуги, твърди в показанията си жената. Веднъж дори платил, за да може друг негов познат да прави секс с нея.

Останах с впечатлението, че го почерпи с мен, казва тя по време на разследването. И посочва, че е искала пари на заем от прокурора.

Сулев и неговият приятел обичайно плащали по 50 лв., но после минали на 40 лв. Това вбесило жената. Тя се срещала с тях, защото се нуждаела от пари за дрога. По това време вземала хероин.

Заради наркотиците попаднала в затвора в Сливен. Там бил и нейният разпит по делото срещу Сулев. Провел го следовател, а жената била съвсем адекватна. По време на процеса обаче Сулев казал, че тя е наркозависима. Затова поискал експертизата, която установила, че страда от шизофрения вследствие на употребата на тежката дрога. Била обявена за негодна да дава показания, а Сулев - оправдан. Нейните твърдения били единствената насока за сводничеството. Причината - тя познавала единствения си редовен клиент, тоест приятеля на прокурора, само по малко име, нямала негови координати.

Новото дело срещу Сулев все още не е насрочено в СГС. През май миналата година той става един от четиримата наблюдаващи прокурори по делото срещу Пепи Еврото и Кристиян Христов. Именно Сулев повдига задочно обвинение на бившия следовател. То е затова, че от началото на 2018 до май 2023 г. в ресторант “Осемте джуджета” и на други места със заплахи Пепи Еврото принуждавал различни хора да правят неща против волята им. Второто е, че освен в заведението, а и в дома му на ул.“Панорамен път” в кв. “Бояна” Еврото правил записи на свои срещи, включително и с магистрати. Било наредено да бъде задържан за 72 часа, което не се случило, защото вече бил изчезнал. И досега не е ясно къде е, има подозрения, че е в съседна държава.