Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Константин Игнатов отново е в София.
Константин Игнатов отново е в София.

В Цюрих се е видял с човек, който му обяснил, че инвестираните в компанията пари са по-ценни от живота му, казва адв. Леви

За брата на Ружа - Константин Игнатов, не е безопасно в България, защото преди 6 години той е бил отвлечен и бит в покрайнините на София. През март 2018 г. неизвестни опират оръжие в гърба му и го качват в миниван, след което му чупят пръст и с насочен пистолет в главата му заплашват, че ще го убият, ако не им върнат парите, потънали в пирамидата OneCoin. Трудно ми е да повярвам, че ходи без охрана толкова спокойно навсякъде.

Това коментира пред “24 часа” адвокатът на жертвите на криптокралицата Джонатан Леви по повод информацията, че брат ѝ се е прибрал у нас. Преди дни Константин беше забелязан да чака на опашка пред дирекция “Български документи за самоличност” в София. За идването му свидетелстваха и публикации в инстаграм профила му. На една от тях той отбелязва местоположение България и добавя описание: “Има само едно място, на което сърцето ми някога се е чувствало у дома”.

Странно е, че е решил да се прибере в родината си, особено след като знае добре какво се случи с разстреляния Красимир Каменов-Къро в Южна Африка - казва още адв. Леви. - Константин е наясно, че в този момент много хора искат да си отмъстят за това, което сестра му направи. Нещо повече - по време на заседанията той сам разказа, че е получавал заплахи за живота си. След отвличането му в София са го предупредили, че ако Ружа е изчезнала с парите, ще се върнат и ще го убият. Тогава Константин обясни, че не знае кои са нападателите му и не е видял лицата им. Разказа и друга история, но от Цюрих, Швейцария, където провел среща с човек, който му обяснил, че банкнотите, които е инвестирал в компанията, са далеч по-ценни от живота му.

Според Леви връзка между Ружа Игнатова и Къро е имало, но се носел слух и за контакт на разстреляния бизнесмен с Константин.

Със сигурност знаем, че Игнатов е бил в Южна Африка. Има слухове за контакт с Каменов, но това, подчертавам, са само слухове. Човекът, който може да даде отговор на въпроса истина ли са или не са, е братът на криптокралицата. Сега той трябва да бъде нащрек, защото измамените от сестра му са много. Всички те искат едно - да си върнат парите и Ружа да бъде пратена в затвор, както нейните съмишленици. Впрочем - част от перачите на парите от измамата попаднаха зад решетките благодарение на Константин. Говоря за хора като адвоката Марк Скот, който беше осъден за пране на 400 милиона долара и получи 10 години затвор. Другият беше Гилбърт Армента, който се оказа троянският кон в аферата, тъй като беше решил да издаде Ружа на ФБР, за да спаси себе си от присъда. Тя обаче разбира и изчезва малко преди да бъде арестувана.

Адвокатът твърди, че в момента Игнатов е под закрилата на американските власти. По думите му информацията, която им е дал, е изключително полезна за тях. Това обяснявало и защо го освободиха от затвора: Означава, че са се сдобили с факти, които са важни за тях не само по този случай, но и за страната им като цяло.

Цялото интервю с адв. Леви четете в утрешния брой на “24 часа - 168 истории”.