Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Братът но Ружа Игнатова чака в София на опашка за паспорти.
Братът но Ружа Игнатова чака в София на опашка за паспорти.

Криптокралицата не е убита и ако е така, е избягала с милиарди долари, казва защитникът на ужилените от OneCoin

Не мисля, че са искали да убият Ружа Игнатова. Брат й Константин Игнатов е човекът, когото със сигурност мафията би искала да убие. Това заяви пред Нова телевизия Джонатан Леви, адвокат на стотици жертви на криптокралицата. Тя е в неизвестност от няколко години.

„Константин сключи сделката със съда, без дори да лежи в истински затвор. Докато е работил с правителството, е живял нормално в апартамент, не в затвор", казва Леви. Той не може да си обясни защо Константин се е върнал в София?

Братът на Ружа Игнатова бе засечен от "24 часа" в София, докато чакаше на опашката за паспорти.

"Може би за да се пробва да възвърне някакви пари. Но той е истинска мишена, защото, за да си осигури такава сделка, значи е разказал абсолютно всичко", посочи адвокатът.

По думите му, заради войната в Украйна американското разузнаване много се интересува от политиката и мафията у нас. „Той е работил с американското правителство, за тайните служби, които са много заинтересувани от българската мафия и политика. Каквото този човек е знаел, им го е казал за тези 34 месеца. Той да излезе навън сред хората в София е лудост, но хората правят такива неща", изтъкна Леви.

„Не вярвам, че Ружа Игнатова е убита, защото нищо не е потвърдено", каза той и припомни, че криптокралицата остава в топ 10 на списъка с издирване лица на ФБР.

„Мотив за нейната смърт и може да са 230 хил. биткойна, които притежава. И това е по-логичен мотив някой да я убие. Това е огромно богатство. Цената е 70 хил. за един биткойн. Защо САЩ и ФБР ще продължат да я държат в този списък, ако имаше някакъв шанс тя да е мъртва. Със сигурност е жива", смята Леви.

Според адвоката, за да върти своята измамна игра, Ружа Игнатова е имала нужда от защита на мафията и е трябвало да плаща процент за сигурността си.

„Къро е една част от тази група. Не мога да ви кажа повече от това, но със сигурност знаем, че самият Константин Игнатов е бил в Южна Африка и има слухове, че са имали контакт", припомни адвокатът.

Той смята, че пирамидата на Ружа Игнатова продължава да работи под формата на друга измамна криптовалута. „Има отворени над 950 хил. акаунта и хората са таксувани по 30 долара, за да си отворят портфейлите.

И някакви други неща продължават да се случват. Това е една никаква валута, базирана на друга никаква валута – OneCoin. Властите, както в САЩ, така и в България, по някаква причина обръщат гръб, въпреки че остава като една от най-големите измами в света. Има само един победител и това е Ружа Игнатова. Ако тя не е убита, тя е избягала с милиарди долари.

Адвокат Джонатан Леви
Адвокат Джонатан Леви
Ружа Игнатова
Ружа Игнатова