Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Експерти коментират мълчанието на сглобката.
Кадър: БиТиВи
Експерти коментират мълчанието на сглобката. Кадър: БиТиВи

"Моето убеждение от ден 1 на това правителство е, че то е за цял мандат - сега единствената загадка за мен е дали ще намерят нова обидна дума, за да определят своята коалиция или ще се нарекат с някаква дума, която не е толкова самоунижощителна, както беше думата сглобка. А авторът на думата сглобка трябва да бъде качен на пиадестал, защото той нанесе нечувана вреда на ПП", това заяви бившият пиар на "Продължаваме промяната Диана Дамянова пред bTV. 

Думата "сглобка" дойде от Лена Бориславова. През юни 2023 г. лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Бориславова изпратила СМС на ГЕРБ с текст: Ще счупим сглобката.

"Борисов е добър преговарящ - той поиска максимални неща, за да може да отстъпи. Неща от типа: Свалете Асен Василев. Вероятно той ще отстъпи в тази насока. Сега важното е дали това споразумение гарантира да се започне промяната на кадрите в съдебната реформа - нещо, което те единодушно гласуваха в Конституцията", каза още Дамянова.

По думите на Дамянова най-накрая се се усеща, че  ГЕРБ се връща във властта посредством документ, който ще удовлетворява и двете страни.

"За нас остана тайна колко министри има на ГЕРБ в този кабинет, но знаем, едно, че ГЕРБ се завърна след 4 години, след няколко неуспешни опита. Това е вота на избирателя", каза още тя. 

"Предстоят доста кризи и сътресения и в този смисъл няма нищо по-хубаво от устойчиво управление. Смятам че, защитеното пространство, което се осигури е много здравословно. Големия риск е, че се върнаха назад - не успяха да изградят достатъчно доверие помежду си", коментира и Александров за отношенията на сглобката. 

"Има примирие, дано да възникне устойчива конструкция, която ще бъде подкрепена с някакъв документ", добави още той.