Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полиция СНИМКА: Пиксабей
Полиция СНИМКА: Пиксабей

16-годишен българин е основният заподозрян за  сексуално насилие над малолетно лице в Австрия. Той  е освободен от ареста и сега се укрива при семейството си в България, пише Билд.

В продължение на месеци 17 заподозрени на възраст между 13 и 18 години се предполага, че са насилвали 12-годишно момиче в Австрия. Твърди се, че младежите са от Австрия, Сирия, Турция, България, Италия и Сърбия.

Адвокатът на сънародника ни Манфред Арбахер, каза, че  тийнейджърът остава в България със семейството си.

Адвокатът обясни, че семейството е напуснало  апартамента си във Виена от страх. Те са решили да се върнат в България и да започнат отначало, предава местния "Фокус".

Според адвоката му, по време на разпита в полицията, тийнейджърът е признал, че е имал сексуален контакт с момичето, но е казал, че е бил по взаимно съгласие.

„Не той се обърна към нея, а тя към него", каза адвокатът.

„Не знаех, че е само на дванадесет. Тя каза, че искат секс. Никога не е била заплашвана, ограничавана или заплашвана с насилие", каза българинът пред местни медии. 

По време на разпита, 12-годишно момиче съобщило  за още жертви на тийнейджърите.  

 „Знам, че той и двама негови приятели също са правили секс с други момичета", казва жертвата. 

"За детето е много трудно да говори и е необходимо време, докато наистина може да разкаже всичко. Те дори са наели хотелска стая, за да я малтретират и изнасилват. Не са я пуснали да си тръгне. Не е възможно да се каже колко точно са били участниците. Варират от 13 до 17", коментира Саша Флатц, адвокат на жертвата.