Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снежана Макавеева с колегите си от "Под прикритие", който я направи известна.
Снежана Макавеева с колегите си от "Под прикритие", който я направи известна.

Пристъпи със задушаване е получавала актрисата Снежана Макавеева, докато е била в "Сървайвър". Тя спирала да диша и 3-4 пъти я спасявали.

Това разказа самата актриса пред Би Ти Ви. Пристъпите настъпили след смъртта на питбула й Кари.

Изобщо не се замислих за "Сървайвър". Имах дори счупен крак, за който никой не разбра. След това се наложи операция. Малко хора знаеха, с един от лекарите го превързвахме и така влизах в състезанията, разказа Макавеева. Обясни, че имало цяло отчупено парче от костта. Професорката се чудела как изобщо успява да стъпва.

Единственият й страх бил кучето, което оставила в България. "То беше моят свят, тя си е отишла, докато ме нямаше. 15 години бяхме заедно, аз го научих след отпадането. Губила съм много близки хора в ръцете си - и дядо си, и моя приятелка. Гледала съм философски на смъртта, но тук бе по-силно от мен", обясни Макавеева защо е отключила кризите след загубата на домашния любимец.

Актрисата била постоянно с кучето си, дори гаджета я ревнували от питбулката. Било я страх тя да не си отиде и кучето да остане само.

"Започнаха паник атаки, много алергии с анафилактични шокове. Те са много страшни, за секунди си отиваш, спасяваха ме 3-4 пъти. Аз не можех да говоря даже, едно цяло изречение не можех да кажа", спомни си Макавеева. Задушавала се, не й стигал въздуха. Веднъж дори получила шок, докато гледала сериал. 

Затова Макавеева си взела вид адреналин от чужбина, тъй като й казали, че това може да я спаси, но у нас го няма. Впоследствие обаче красавицата открила източнити техники, които я избавили от пристъпите. Практикува медитация и практики за дишане. Започнала да ходи и в Бали, където се отдала на медитацията. Така изчистила всичките си здравословни проблеми.

Макавеева, която преди актьорската кариера е била модел, разказва и как са я открили за снимките. Всъщност имало известен натиск, не била ицзобщо момиче, увличащо се от подобни неща, и възрастта й била изключително крехка.

Тогава, на 12 г., продавала картички. Модна агенция я открила на гарата, а тя много пъти им отказвала. Накрая отишли в училището и убедили майката на актрисата. Така се съгласили за едногодишен договор, а Снежана за първи път открила гримовете и прическите. На 13 години останала сама в Токио, по скайп питала майка си как се прави ориз с мляко. Стваха едни лепкави топки, но ми беше интересно, нямаше никакво притеснение у мен, че правя това на другия край на света, разказва хубавицата за пробива си.

Вниманието, което се насочило към нея след участието й в "Под прикритие", малко я притеснявало.

Влюбвала съм се два пъти, сега на 33 г. е време за трето. Дълго време бях сама, дори ме притесняваше, че някой може да ми се мотка в къщата, изповядва още Макавеева пред колежката си Алекс Сърчаджиева. Лесно зарязвала хората, признава тя. Повечето й връзки били кратки, но имала една дългогодишна. Дори забравяла да ходи на работа. Така изпуснала роля във филм на Люк Бесон, защото вместо на кастинг, останала на море. Но и днес не съжалява за решението си.