Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радиоводещият Петър Волгин СНИМКА: "24 часа"
Радиоводещият Петър Волгин СНИМКА: "24 часа"

Струва си да се гледа Джо Байдън, докато произнася годишната си реч за състоянието на съюза. Но отсега предупреждавам, че гледката не е за всеки. На екрана се вижда как един доста възрастен човек крещи, подскача и заплашва. Този доста възрастен човек отдавна би трябвало да се грижи единствено за внуците си, но кой знае защо продължава да упорства, че става за президент. Въпреки многобройните прояви на тотална неадекватност.

Преди време Тръмп го нарече Sleepy Joe. Днес обаче по-точното название на Байдън е Creepy Joe. Като злодей от някой филм на ужасите се държеше претендиращият за втори мандат президент. Явно го бяха натъпкали с всички възможни стимуланти на света и го бяха инструктирали да говори максимално агресивно, за да покаже на света, че е във форма. Не знам...Агресивният Байдън представлява много по-голяма заплаха за света, отколкото спящият Байдън.

А нещата, които Creepy Joe говореше, също не допринасяха за налагането на представата, че е подходящ за президент. Нормалните хора очакват в такава реч техният президент да се съсредоточи върху сериозните вътрешни проблеми и да посочи начини за решаването им. Нищо такова нямаше в изказването на Байдън. В момент, когато Съединените щати са наводнявани от безконтролна миграция, когато огромен брой млади хора загиват от злоупотреба с фентанил, когато много американци се чудят как да си плащат ипотеките и сметките, Джо им обяснява как страната им трябвало да спре....Путин!? Това е тотален отказ да видиш кои са истинските проблеми на страната ти и да посочиш как те могат да бъдат решени.

По същия начин някога старците от Политбюро / и в СССР, и в България, и в други социалистически държави/ не спираха да говорят за "необходимостта от ежечасна борба с американския империализъм", а в същото време държавите им се срутваха от вътрешни проблеми. Днес Политбюрата във Вашингтон и в Брюксел правят същото. Вместо да впрегнат всички сили в подобряване живота на съгражданите си, днешните евроатлантически лидери воюват с Путин. Трудно могат да бъдат намерени по-глупави хора...

*От фейсбук!