Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • "Братоубийствена война" водят трите деца на кинолегендата, заради което той е под закрилата на правосъдието
  • Синовете му Антъни и Ален-Фабиен смятат, че актьорът е манипулиран от сестра им Анушка, която скрила от тях здравословното му състояние и искала да го върне в Швейцария
  • Дъщерята на звездата казва, че е получила
    смъртни заплахи срещу себе си и сина си

Tежко болният Ален Делон, който е под съдебна закрила заради медицинското си състояние, до миналата седмица живее заобиколен от истински арсенал без разрешение. От дома му в Души (Лоаре) бяха иззети 72 огнестрелни оръжия и 3000 патрона, събрани по време на кариерата на кинозвездата, известен с ролите си на ченгета и бандити. В имението му също така бе отбелязано съществуването на стрелбище. Прокуратурата в Монтаржи обяви образуването на предварително разследване за незаконно съхраняване на оръжия и незаконно придобиване и притежание на оръжия от категория A, B и C.

Тази новина идва в разгара на истинска "братоубийствена война" в семейството на Делон между децата му Антъни, Анушка и Ален-Фабиен. Тримата се атакуват взаимно чрез социалните мрежи, пресата и адвокатите си, като се обвиняват един друг в опити за заграбване на наследството на техния баща.

"Анушка знаеше, че баща има оръжия, че той харесва оръжия, това е известно. От друга страна, тя не можеше да си представи, че има толкова много", коментира Франк Бертън, адвокат на Анушка Делон, пред Франс прес.

Още преди това със скорошно интервю за Elle дъщерята на актьора хвърли страшна бомба. В него тя обяснява, че винаги отива с бодигарда си в семейния имот, защото братята се скитат из къщата въоръжени, вярвайки, че са в Дивия запад.

Анушка е дъщеря на звездата и Розали ван Бреемен.
Анушка е дъщеря на звездата и Розали ван Бреемен.

В инстаграм Антъни Делон определи интервюто на сестра си като клеветническо.

"Прекара лятото в стрелба с "Глок" с твоя любим, бивш GIGN (елитната полицейска тактическа единица на Националната жандармерия на Франция) и шеф на сигурността, за да донесеш пистолета най-накрая у дома в Женева като сувенир за татко - пише той. - За някой, който мрази оръжията, ти изглеждаше много храбра и талантлива според него. Що се отнася до мен, мина много време, откакто обикалях въоръжен."

В същата статия Анушка критикува избора на братята си да показват снимки на отмалелия си баща в социалните мрежи и да съсипват имиджа му. Младата жена също отрича циркулиращите цифри за богатството на иконата: "300 милиона евро... Все едно баща ми е Тейлър Суифт. Много е далеч от истината, но подхранва завистта".

Анушка също така се връща към частния разговор с Ален, записан без нейно знание от по-малкия брат Ален-Фабиен с цел да я очерни публично. Младият мъж, който подава жалба срещу сестра си за злоупотреба със състояние на слабост на уязвим човек, публикува въпросния видеозапис в инстаграм.

"Милиони хора са те чули да говориш с уязвим, крехък баща, да го плашиш, като го караш да се чувства виновен, за да получиш предимство. Трудно за приемане... - коментира и този случай Антъни. - Разбирам горчивината ти."

Драмата в сапунения сериал се нажежава още в началото на януари, когато иконата на френското кино обяви, че подава жалба срещу сина си Антъни Делон след негово интервю за Paris Match, в което той обвинява Анушка, че е скрила от него и по-малкия им брат влошаването на здравословното състояние на 88-годишния им родител. Анушка на свой ред също подава жалба за клевета, заплахи и тормоз срещу Антъни.

Антъни Делон е най-големият син на иконата от единствения му брак с Натали Делон.
Антъни Делон е най-големият син на иконата от единствения му брак с Натали Делон.

Тогава Делон направи изявление чрез Франс прес, че е изключително шокиран от медийните разкрития на наследника си и осъжда коментарите му, целящи да навредят на него и на дъщеря му Анушка.

"Когато Антъни пристига (в Души - бел.ред.), баща ми обръща глава, свива рамене или отказва да излезе от стаята си - обяснява наследницата на иконата. - Пред свидетел той потвърди, че повече не иска да го вижда. Аз също."

В същото време Антъни подозира сестра си, че манипулира баща им и иска да го върне обратно в Швейцария (на която Делон е гражданин от 1991 г. и където Анушка живее със съпруга си и 4-годишния им син), за да плати по-ниски такси наследство. По този начин се противопоставя на желанието на актьора, който иска да умре там, където живее, в Души (Лоаре).

"Ужасявам се да видя, че ме карат да минавам за човек, какъвто не съм - коментира дъщерята на звездата. - Разбира се, че не е вярно. Моята амбиция винаги е била да го лекувам. Уважавах желанието му, когато искаше да дойде в Швейцария и когато идваше на всеки два месеца за лечение, и от момента, в който реши да не търси повече лечение, аз се отдръпнах. (...) Той се лекува в Швейцария от петнадесет години след инсулт и субдурален хематом..."

Антъни хвърля тежки обвинения, като казва: "Сестра ми никога не е уведомявала брат ми и мен, че в периода от 2019 до 2022 г. са направени пет когнитивни теста с баща ми по време на посещение в клиника в Швейцария и той не е издържал нито един от тях. Според лекарите тези тестове показват когнитивна деградация, която поставя бащата в положение на психологическа слабост и следователно уязвимост".

Ален-Фабиен е плод на любовта на Делон с Розали ван Бреемен.
Ален-Фабиен е плод на любовта на Делон с Розали ван Бреемен.

В същото време Анушка има съвсем друга позиция.

"Не знам, това е плод на неговото (Антъни) въображение и фантазии. Той самият идваше да види баща ми няколко пъти в клиниката в Швейцария, самият той говори с онколога и общопрактикуващия лекар, които го следваха. Антъни има толкова познания за медицинското досие, колкото и аз."

Актрисата изтъква, че се страхува, защото след всичко дори е получила смъртни заплахи срещу нея и нейния син.

"Минавам през личен ад. Страхувам се, че нещо ще ми се случи".

Тя уверява, че противно на това, което сочи медицинската експертиза, Ален не е загубил проницателността си: "Ако не говори, това е, защото не иска. Не, че не може. Мисля, че той иска, на 88 години, както казва, да бъде оставен да умре в мир".

Вътрешното напрежение между децата на Делон избухна след друг съдебен казус - битката им срещу Хироми Ролин, която е трябвало да се грижи за възрастния актьор като негова асистентка, но става негова партньорка. Описана като прислужницата на Ален Делон от семейството му, Ролин е обвинена от наследниците му, че е проявявала пренебрежително и агресивно отношение и към него, и към тях.

Ален Делон с асистентката си Хироми Ролен
Ален Делон с асистентката си Хироми Ролен

Междувременно и двете жалби на децата на Делон срещу нея бяха отхвърлени поради недостатъчно доказателства. Съответно и жалбата на Хироми Ролин, подадена срещу тримата за насилие по време на изгонването от имота на актьора в Души на 5 юли 2023 г., беше отхвърлена по същите причини, според прессъобщение на прокуратурата.

"Клиентката ми е много притеснена да узнае, че Ален Делон е държан без наздор с оръжия наблизо", коментира Ясин Бузру, адвокат на Хироми Ролен, по повод изземването на арсенала от дома на звездата.

Любовната история между Делон и огнестрелните оръжия е дълга и страстна.

През 1967 г. френска телевизия излъчва репортаж за актьора и бившата му съпруга Натали Делон, която почина през 2021 г. Тогава тя позира насред револвери и пушки, като обяснява, че Ален е отишъл до клетката на кучетата с револвера си.

"Той влиза в тази клетка само с револвер", споделя тя с усмивка.

Натали обяснява още, че двамата с него тренират стрелба и съседите им са направили петиция, защото още в 9 часа сутрин децата бивали събудени от изстрели.

По време на кариерата си Делон успява да събере планина от оръжия.

През 2018 г. той обявява в радио интервю, че е продал част от колекцията си от оръжия на търг през 2014 г. Продажбата има голям успех и се събират повече от 200 000 евро (162 000 евро без разходите). Разделяйки се с тази колекция, създадена със същата взискателност и страст като другите му колекции, актьорът заявява пред Le Figaro, че иска да освободи децата си от това бреме.

"Оказва се, че през живота си съм натрупал планини от неща. Вместо да оставя оръжия на децата си, предпочитам да им оставя пари."

Днес става ясно, че тогава не се е разделил с всичко.

"Анушка е успокоена, че тези оръжия са изчезнали от имота - заяви нейният адвокат Франк Бертън в кулоарите на съда в Авиньон. - Тя беше доста притеснена предвид необичайния климат, който цари там."

Престрелките са на всички фронтове около звездата и в тях попадна и адвокатът му Кристоф Айела. В края на януари юристът посочи, че той вече не е способен да изпълнява отбранителната си мисия.

"Синът му Ален-Фабиен и бодигардовете, наети от Антъни Делон, ми забраниха да се виждам с Ален Делон, когато отидох в Души по негова молба", пише Айела до медиите.

Това негово действие идва в отговор на писмо на самия актьор от 21 януари, в което той го моли повече да не го представлява, да не му помага и да преустанови всяко действие от негово име.

Кристоф Айела твърди, че е разговарял по телефона с Ален Делон дни по-рано и уверява, че клиентът му тогава е потвърдил желанието си да продължи да го подкрепя и да защитава интересите му.

Заклеймявайки натиска, заплахите, обвиненията, обидите и долните маневри, адвокатът се отказва от защитата на Ален Делон.

На 15 януари именно той посочи, че 88-годишният актьор е отговорил на въпросите на лекаря, отговорен за първата медицинска оценка и че неговата проницателност по никакъв начин не е намалена.

Ален Делон
Снимка: Архив
Ален Делон Снимка: Архив

Дни по-късно стана ясно, че Ален Делон е поставен под закрилата на правосъдието от съд южно от региона на Париж, научава Франс прес.

Това означава, че му е назначен законен представител, който трябва да следи за правилното медицинско наблюдение на звездата. В заповедта от 25 януари се отбелязва, че съществува разногласие между трите деца на Ален Делон, особено по отношение на медицинските грижи за него и лицата, отговорни за тях. Затова с оглед на конфликта около актьора е необходимо да му бъде назначен съдебен надзорник - неутрален и безпристрастен.

Така се стига до трагичната ситуация Свещеното чудовище на френското кино да има нужда от защита от собствената си кръв и плът.