Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Няма как да накарам депутатите ни да гласуват за правителство с военен министър, който не е изпълнил решенията на НС
  • Държат се като в предизборна кампания, все едно досега не сме им подкрепяли кабинета

Правителството на Кирил Петков не посмя да направят нищо за Украйна, нещо повече - хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна" каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, който е в Плевен, за да открие регионалната академия на Младежи ГЕРБ в града.

"Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е отговорил, а сутринта ми е написал смс. Аз отчитам това като бързане преди посещението на Денков в Украйна, за да могат да се похвалят с нещо свършено.

Вчера Тагарев казал, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност", отсече Борисов.

"Нашите опоненти ни атакуват, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия отчет и че вчера са правили Министерски съвет, за да ни кажат, че нещо се укорява, а те не се свършили основните неща, няма как да накарам 69 депутата да гласуват за такъв министър", добави Борисов.

 Ние сме в прекрасна комуникационна връзка с Тагарев, добави още той.

До понеделник-вторник очаквам Денков и Габриел да направят преглед на министрите и да предоставят на партиите отчета за свършената работа. Абстрахираме се кой от коя партия е, защото ние имаме само едно министерство", каза от Плевен лидерът на ГЕРБ.

"Има все още някаква комуникация между нас в (не)коалицията, но доверието е паднало до ледена епоха и не съм оптимист, защото тяхната тактика е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, как се постигат цели и той се справя брилянтно в момента с това. Според обучението се поставя една червена линия и казваш, че по никакъв начин няма да отстъпиш. И вкарваш всички медии, говорители, анализатори да спорят на практика по една на практика несъществена тема. Петков е брилянтен стратег да принуди противника му да върви по неговата свирка", смята Борисов.

"Петков има всичко и иска още. Държат се като в предизборна кампания, все едно досега не сме им подкрепяли кабинета. Ако постигането на разбирателство се окаже невъзможно, страните се договарят заедно с изборите на европарламент да се проведат и предсрочни парламентарни избори", каза той.

"Ако не беше тази лекция, която ми изнесе Кирил Петков, може би нямаше да се усетя. По един брилянтен начин ми взе всичко. И като каже сега: "Добре, ето, оставете си Габриел външен министър..." Но тогава, ако те имат финансите - ние трябва да имаме поне в агенциите 50:50. Областните управители - 50:50 и т.н. И ние ще ги продължим тези разговори. На пръв поглед наивен меморандум, малко притискащ ГЕРБ, но той е за пред публиката и си изиграва своята роля. Да им кажа следващия ни ход, ние в училището в Банкя, също сме се учили да не се огъваме. Като кажат това, ние ще отидем на втората част на меморандума - 50:50 всички министерства. Министър - зам.-министър!", каза Борисов.

"Някакви атове, коне, магарета се ритат, Асен Василев си мълчи и само сменя - шефове на митници, териториални шефове, той всичко, което имаше ГЕРБ, поголовно отстрани. Нека сега мислят за нашата тактика след понеделник, когато Габриел и Денков дадат оценката на министрите", каза още Борисов.

Борисов коментира и Христо Иванов заради регулаторите.

" Когато Христо Иванов беше с Нинова коалиционен партньор, защо не смениха регулаторите - всичките с изтекъл срок? Най-вероятно отговорът е: трябваше да ги делим на четири, а сега с тебе - може да ги делим на две. Ако може и мене да ме няма, да са само те!

Христо Иванов не е коректен към мен и ГЕРБ в две неща - първо имаше цялата власт да смени всички регулатори, и второ, неговият депутат Иван Иванов от "Да, България", е начело на най-важния регулатор - КЕВР".

Борисов се съгласи с президента Румен Радев, че това, което се случва в последните седмици не е красиво и разочарова хората.

Той направи отчет  какво са направили от ГЕРБ в подкрепа за Украйна от началото на войната .

Две години кръвопролитие, ужаси в Европа, икономически срив и рецесия - нищо добро за нашия континент, коментира Борисов годишнината от войната между Русия и Украйна. 

"Сложете една трибунка, защото така сме като певци и знаете, че това ме нервира, но го правите", пошегува се лидерът на ГЕРБ.  Борисов отказа да стои прав с микрофон в ръка, както Желязков и Георгиев преди него, затова се наложи да му бъде донесена и стойка.

Страшно ме дразни, когато прочета пост с правописни грешки, каза още лидерът на ГЕРБ.

В откриването участват председателят на Народното събрание Росен Желязков, кметът на община Плевен Валентин Христов и председателят на МГЕРБ Георг Георгиев. На събитието присъстват 170 човека.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков изнесе лекция по историята на  Русия и Украйна по случай годишнината от началото на войната.

 "Не е клише да се каже, че войната, която се води в Украйна, е война за бъдещето на Европа. Бидейки свидетел на усещането на война в Украйна, знам, че да се надяваме на мир, трябва да сме подготвени и за война", каза Желязков.         

Очаквайте подробности!                                                                                                                                                                                                                

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 23 февруари 2024 г.