Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ХРИСТО ШОПОВ
ХРИСТО ШОПОВ

Задържаха актьора Христо Шопов, съобщи БНТ

По първоначална информация е заплашил жена с оръжие след междусъседски скандал.

Той е задържан е в 7-мо РПУ.

Според източници са иззети три законни пистолета от Христо Шопов.

До задържането се е стигнало след като се е скарал със съседка.

Той ѝ направил забележка за шум, тя го блъснала и той я избутал.

"В 1 ч. след полунощ в 7 РПУ-София е постъпил сигнал от 36-годишна гражданка за това, че е бил нанесен побой и ѝ е отправена заплаха за живота и здравето с огнестрелно оръжие. Изпратен е екип на 7 РПУ, който установява, че е възникнал междусъседски спор между гражданка на Люксембург и 60-годишния българин. На място е установено, че въпросният гражданин притежава 3 броя огнестрелни оръжия. Същите са предадени доброволно от него и същият към настоящия момент е задържан в поделение на МВР. На госпожата е извършен преглед в център за спешна медицинска помощ и е установено, че същата има охлузвания по ръката и хематом на долната устна. Образувано е досъдебно производство", заяви гл. комисар Димитър Кангалджиев.

Христо Шопов е роден на 4 януари 1964 г. в София, България. Произлиза от семейство на артисти – баща му Наум Шопов, е известен актьор, неговите майка и сестра – Невена Симеонова и Лиза Шопова, а също така и баба, са актриси. Дядо му е основател на театъра в Стара Загора.

През 1987 г. получава висшето си образование във ВИТИЗ „Кръстю Сарафов“ със специалност „Актьорско майсторство за драматичен театър“.

Участва в номинирания за три награди „Оскар“ филм „Страстите Христови“ на Мел Гибсън, в ролята на Пилат Понтийски. Известни български филми, в които участва – „Вчера“, „Любовното лято на един льохман“, „Индиански игри“ и „Маргарит и Маргарита“. „Трафик“, „Славата на България“, „Следвай ме“.

Играе в спектаклите „Котаракът" (1992), „Скок в леглото" (1992), „Човекът от Земята" (2014), „Всичко или нищо" (2017), „Всяка година по същото време" (2016), „Верига от думи" (2019), „Не е за телефон" (2021). 

На сцената на Народния театър участва в спектакъла „Коварство и любов".

В семейството на Шопов има редица артисти. Баща му е дълбоко уважавания и известен български актьор - Наум Шопов, изиграл главната роля в немалко филми и театрални творби. Майка му - Невена Симеонова, както и сестра му - Лиза Шопова, също са актриси. Дядото на Христо Шопов е основател на театъра в Стара Загора, а баба му Мара е забележителна актриса.

Шопов е женен е за актрисата Мариана Станишева. Има дъщеря – Невена, от първия си брак и син – Наум, от втория. Наум Шопов-младши е водещ на предаването "Ергенът" и в трите му сезона. 

Очаквайте подробности.