Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майката на Навални Людмила Навална КАДЪР: Ютуб/Алексей Навальный
Майката на Навални Людмила Навална КАДЪР: Ютуб/Алексей Навальный

Майката на руския опозиционер Алексей Навални обвини днес руските власти, че планират тайно погребение на нейния син и каза, че няма да се съгласи с това, предаде Ройтерс.

"Те ме шантажират, (...) искат всичко да стане тайно, без церемония, искат да ме заведат в края на гробището, до пресен гроб, и да ми кажат "тук лежи синът ви", не съм съгласна с това", каза в качен днес в "Ютюб" видеоклип от екипа на Навални майка му Людмила, цитирана от Франс прес.

Ройтерс не е получил още отговор по този въпрос от руските власти.

Четиридесет и седем годишният Навални, най-известният руски опозиционер, почина внезапно миналата седмица в наказателна колония в арктическия Ямало-Ненецки автономен окръг на Русия. Неговият екип и семейството му твърдят, че Кремъл го е убил – твърдение, което Москва гневно отхвърли.

Екипът на Навални съобщи, че в смъртния акт, който е бил показан и на майка му, е посочено, че е починал от естествена смърт.

Людмила Навална каза, че следователите са ѝ разрешили да види тялото на сина си в градската морга без да ѝ го предадат, съобщиха Асошиейтед прес и ДПА.

Ройтерс цитира думите на майката на Навални: "Записвам това видео, защото започнаха да ме заплашват. Гледайки ме в очите, те казват, че ако не се съглася на тайно погребение, ще направят нещо с тялото на сина ми". Тя цитира думите на един от следователите: "Времето не е на ваша страна, труповете се разлагат".

"Не искам специални условия", каза Людмила Навална. "Искам само всичко да бъде направено в съответствие със закона. Настоявам тялото на моя син да ми бъде върнато незабавно", заключи майката на руския опозиционер, цитирана от Ройтерс.