Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владислава Цариградска на днешното заседание на комисията. СНИМКА: Николай Литов
Владислава Цариградска на днешното заседание на комисията. СНИМКА: Николай Литов

"Кажете на Цариградска, че ако не млъкне, мъжът и децата й ще бъдат с бетонирани крака на дъното на някой язовир". Тази заплаха към нея цитира в парламентарната комисия за Нотариуса съдия Владислава Цариградска. Тя е получена по електронната поща на Окръжния съд в Плевен в сряда.

"Мартин Божанов е мъртъв от 31 януари. Кой ме заплашва и иска да мълча? Тук преди мен трябваше да е Борислав Сарафов и да каже за бездействието по досъдебното производство срещу Божанов. Бъдете сигурни, че не искате да сте на мое място", каза съдия Цариградска.

На въпрос от Мирослав Иванов от ПП дали Сотир Цацаров, Иван Гешев и Борислав Сарафов са съпричастни към дейността на Нотариуса, тя отговори, че със сигурност са имали интерес от похлупак върху случая. Тя припомни, че Сарафов е признал пред ВСС на 6 юли, че в прокуратурата при Гешев са се писали материали до определени медии, след което са се образували разследвания. Самата тя посочи няколко публикации, с които са я атакували.

"Дирекция "Публична комуникация" в прокуратурата се ръководи от Веселин Иванов, който написа докладна, въз основа на която беше подаден първият сигнал срещу Сарафов, разгледан от съдия Талева като ад хок прокурор. Той е сигнализирал срещу Сарафов, но продължава да оглавява службата в прокуратурата. Той ми отправи предупреждение, че трябва да се кротна.