Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Карлос Насар спечели безапелационно европейската титла в категория до 89 кг. Той събра двубой от 391 кг.

Втори остана Антонино Пицолато от Италия с 380 кг, а бронзовият медал остана за Марин Робу от Молдова с 378 кг.

Насар заяви в третия си опит в изтласкването 224 кг, което щеше да е нов световен рекорд в движението и двубоя, но се отказа, след като Пицолато сгреши в последния си опит. Карлос предварително бе обявил, че целта му е титлата, а не рекорда.

Здравенякът от Червен бряг, който още е юноша, прибра всички златни медали в категория - 176 в изхвърляне, 215 в изтласкване и двубоя.

Карлос взе титлата още след първото движение, когато с три перфектни опита стигна до 176 кг. Така той подобри европейските и световни рекорди за юноши и младежи до 23 г. и остана само на два килограма от стандарта при мъжете от 178 кг, за да има нов континентален рекорд. Световният в движението е 180 кг на китаеца Даин Ли.

В същото време най-големият му съперник Антонио Пицолато успя да изхвърли само 170 кг, колкото и Андраник Карапетян от Армения. Украинецът Максим Домбовски се контузи преди старта, а нули в изхвърлянето хванаха Ерхан Кофша от Албания и американецът Нейтън Дамрон.

Карлос излезе на представянето с българска носия и взриви пълната "Арена София". Преди началото на категорията се извиха опашки за билети, за да се види чудото в щангите.

Това бе четвъртата ни титла от първенството в София след тези на Ангел Русев, Габриел Маринов и Божидар Андреев. 

Карлос Насар 🇧🇬 - златен медал в изхвърлянето на Европейското първенство по вдигане на тежести в София в категория до 89 кг при мъжете с нов световен рекорд за юноши - 176 кг!

Публикувахте от 24 часа в Събота, 17 февруари 2024 г.

Карлос Насар 🇧🇬 - европейски шампион по вдигане на тежести пред българска публика в София! Вижте опита му на 215 кг в изтласкването, с който спечели и двубоя! Карлос спечели всички 3 златни медала в категория до 89 кг при мъжете!

Публикувахте от 24 часа в Събота, 17 февруари 2024 г.

"Мила Родино" 🇧🇬 в чест на европейския шампион Карлос Насар! Вижте връчването на златния медал в двубоя след триумфа на българската звезда в категория до 89 кг при мъжете на първенството в София!

Публикувахте от 24 часа в Събота, 17 февруари 2024 г.