Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Франциска Папкала, Галена Великова, Илияна Раева и Томас Папкала (от ляво на дясно) са жури в “Денсинг старс”.
Франциска Папкала, Галена Великова, Илияна Раева и Томас Папкала (от ляво на дясно) са жури в “Денсинг старс”.

Две истински спортни величия - Илияна Раева и Христо Стоичков, ще кръстосат задочно шпаги на... телевизионния терен. И двамата са поканени да са жури на едни от най-големите тв формати - Раева ще има тежката дума в танцувалното шоу “Денсинг старс” по Би Ти Ви, а Камата, макар и за ден, ще оценява певческите и актьорските възможности на предаването за имитации “Като две капки вода” по Нова тв. Неговият ангажимент е само за 18 февруари, когато ще бъде излъчен благотворителен епизод на шоуто.

Христо Стоичков ще журира в благотворителното издание на “Като две капки вода”.
СНИМКА: НЕВЕНА РИКОВА
Христо Стоичков ще журира в благотворителното издание на “Като две капки вода”. СНИМКА: НЕВЕНА РИКОВА

На тази дата, когато продуцентът на “Капките” Магърдич Халваджиян празнува рожден ден, започва и голямата конкуренция между телевизиите. Нова тв и Би Ти Ви ще се борят за зрителския интерес и за лъвския пай от рекламите с две от най-гледаните си риалити програми.

Маги Халваджиян
Маги Халваджиян

За радост на аудиторията обаче, двете медии джентълменски са ги планирали в различни дни. След благотворителното издание “Капките” стартират от 19 февруари и ще се излъчват всеки понеделник от 20 ч. По същото време Би Ти Ви ще показва филми. В нейния ефир “Денсинг старс” се връща на 20 февруари след 10-годишна пауза и ще се излъчва всеки вторник от 20 ч.

Тв битките разделиха Мария Бакалова и любимия ѝ Валери Григоров

Мария Бакалова също ще журира в “Капките” на 18 февруари.
СНИМКА: КОКО КРЪСТЕВ
Мария Бакалова също ще журира в “Капките” на 18 февруари. СНИМКА: КОКО КРЪСТЕВ

- актрисата ще журира в благотворителното шоу на “Капките”, а гаджето ѝ ще танцува по Би Ти Ви. Същевременно знакови водещи смениха обичайното си тв място с други предавания в конкурентната телевизия - Краси Радков и Алекс Раева преминаха в Би Ти Ви, Любо Киров - в Нова тв.

Валери Григоров ще бъде в "Денсинг старс".
Валери Григоров ще бъде в "Денсинг старс".

Ден преди големия старт на “Капките” шоуто ще има извънреден благотворителен епизод в подкрепа на каузата на УНИЦЕФ - България, за борба срещу насилието над деца. Утре вечер от 20 часа ще излязат 8 дуета между любими български звезди и талантливи деца. На сцената ще са Софи Маринова, Маргарита Хранова, Михаела Маринова, Миро, Владимир Михайлов, Славин Славчев, Веселин Маринов, Александър Сано и техните малки партньори.

Водещи пак ще са Рачков и Геро, но подборът на журито е наистина впечатляващ.

Димитър Рачков и Герасим Георгиев - Геро отново ще са водещи на “Като две капки вода”.
Димитър Рачков и Герасим Георгиев - Геро отново ще са водещи на “Като две капки вода”.

Певците ще бъдат оценявани от Мария Бакалова, Христо Стоичков, Елена Петрова и рожденика Маги Халваджиян. Така че със сигурност ще има и някаква изненада, подготвена за него от екипа му.

С помощта на набраните средства УНИЦЕФ ще работи за разпространение в цялата страна на модела на центровете “Зона ЗаКрила” за деца и семейства, пострадали от насилие, за превенцията и реакцията в случаите на насилие, сексуална злоупотреба и експлоатация на деца онлайн и ще продължи да обучава различните специалисти - социални работници, здравни и медицински специалисти, полицаи, прокурори, адвокати и др.

Елена Петрова 
СНИМКА: УНИЦЕФ/ Николай Стойков
Елена Петрова СНИМКА: УНИЦЕФ/ Николай Стойков

В понеделник местата на журито в “Като две капки вода” ще бъдат заети от Веселин Маринов, Хилда Казасян и Фънки, които бяха и в миналогодишното издание. Сега към тях ще се присъедини и Любо Киров, който предварително се зарече да е доброто момче сред оценяващите. Зрителите го помнят като част от журито на “Гласът на България” по Би Ти Ви.

Любо Киров се присъединява към журито на “Капките”.
Любо Киров се присъединява към журито на “Капките”.

Кои ще бъдат участниците в шоуто, ще стане ясно в деня на неговия старт. Но вече се обсъждат имената на няколко популярни личности, поканени да влязат в ролите на различни певци, както изисква регламентът на шоуто. Един от най-добрите гласове на българската рок сцена - Наско от Б.Т.Р., вероятно ще бъде част от риалити формата. Музикалните му умения ще му позволят без проблем да изпълни всяко предизвикателство, остава само да видим какви са актьорските му заложби и дали ще се затрудни с женските образи.

Наско от Б.Т.Р. вероятно ще бъде участник в "Капките"
Наско от Б.Т.Р. вероятно ще бъде участник в "Капките"

Огромен интерес ще предизвика Панайот Панайотов,

който също е сред предложените имена за участие. Шоуто няма да мине без шегички за култовата му реплика “мижав интерес”, но и едва ли ще му се опре някоя песен, имайки предвид таланта му и дългогодишния опит на сцената. Актрисата Елена Атанасова вече показа, че може да пее, изпълнявайки саундтрака All Inclusive към едноименния сериал в дует с Ненчо Балабанов.

Панайот Панайотов
Панайот Панайотов

Тя е в една от главните роли в забавната поредица, но сега се очаква да участва и в “Като две капки вода”. Нейният колега Владимир Зомбори, когото в момента зрителите гледат във втория сезон на сериала “Вина” по БНТ1, също ще бъде част от шоуто. Другите обсъждани имена са певицата Християна Лоизу, която преди няколко години спечели “Х Фактор”, и Джулиана Гани, изненадала зрителите с певческите си умения преди няколко години в “Маскираният певец”, където участва бременна.

Илияна Раева ще е безкомпромисна към участниците в “Денсинг старс”

“Ще бъда безкомпромисна към абсолютно всички участници и ще искам от тях да подпалят дансинга.” Това заяви пред “24 часа” Илияна Раева, която 10 години по-късно се завръща като жури в обичания риалити формат.

През 2008 г. тя бе сред звездните участници в предаванато, а през 2014-а оценяваше танцуващите.

Петият сезон на формата се завръща в ефира след 10 години пауза. Първите два сезона на “Денсинг старс” са излъчени по Би Ти Ви, а третият и четвъртият - по Нова тв.

Към журито освен Раева се присъединяват международният съдия по латиноамерикански и стандартни танци Галена Великова, както и семейната двойка - българката Франциска и полякът Томас Папкала, многократни шампиони по спортни танци.

Водещи ще са Алекс Раева и Краси Радков. От Нова телевизия Раева се връща в Би Ти Ви, след като миналата година участва в голяма част от епизодите на “С Рачков всичко е възможно”, а преди това беше част от детективите в “Маскираният певец”.

Алекс Раева и Краси Радков ще са водещи на “Денсинг старс”.
Алекс Раева и Краси Радков ще са водещи на “Денсинг старс”.

Същата смяна прави и Краси Радков, който от Нова тв идва в Би Ти Ви. През 2022 г. печели юбилейния 10-и сезон на “Като две капки вода”, а през 2023-а е водещ на четвъртия сезон на “Един за друг” заедно с жена си Станислава Ганчева и Емил Чолаков.

Красивата тв водеща Натали Трифонова, шампионката по карате Ивет Горанова, първият “ерген” на България Виктор Стоянов, фронтменът на “Остава” Свилен Ноев са само част от звездния каст на “Денсинг старс”.

Натали Трифонова
Натали Трифонова

Към тях се присъединяват и тв водещата Неделя Щонова, певиците Дара, Емануела и Мила Роберт, актьорите Нона Йотова, Боряна Баташова - съпругата на легендарния актьор Андрей Баташов, Филип Буков и Даниел Пеев - Дънди, попзвездата Папи Ханс, певецът Емрах Стораро и боксовата легенда Серафим Тодоров. Разбира се, и каскадьорът Валери Григоров, споменат по-горе.

Боряна Баташова
Боряна Баташова

Запазена марка на предаването е излъчването на състезанието на живо, състезателите ще бъдат оценявани в реално време веднага след изпълнението им от журито и зрителите, които ще могат да гласуват за своите фаворити.

“Без значение дали могат да танцуват, или не, ще искам от всички да са толкова отдадени на това уникално шоу, че хората да не мърдат от екраните”, казва златното момиче и настоящ президент на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева.

Мария Игнатова и Емо Чолаков изпитват любовта на двойките в “Един за друг”

Мария Игнатова и Емо Чолаков ще са водещи на "Един за друг"
Мария Игнатова и Емо Чолаков ще са водещи на "Един за друг"

Мария Игнатова и Емо Чолаков са водещите на 5-ия сезон на най-романтичното предаване - "Един за друг", което тръгна преди броени дни по Нова тв. Бившият синоптик води предаването от самото му начало през 2020 г.

Шоуто ще има и подкаст, в който отпадналите двойки ще разказват какво са преживели в предаването. Ще го води Денислава Велкова. Тя е позната на зрителите от петия сезон на "Игри на волята", където бе най-добре класиралата се жена, както и с участието си във второто издание на "Един за друг".

Велкова влезе в къщата на любовта с тогавашното си гадже Дани, с което се разделиха по-късно. Двойката отпадна от надпреварата малко преди финала.
"Развълнувах се, когато разбрах за възможността аз да водя подкаста на "Един за друг". Върна ми най-хубавите спомени. Участието ми в любовното риалити беше като урок – за мен и за приятеля ми, с когото влязохме", разказа Денислава.

Алекс Сърчаджиева задава въпроси на Сашо Кадиев и Камен Алипиев - Кедъра в “Аз обичам България”

Алекс Сърчаджиева е водеща на "Аз обичам България".
Алекс Сърчаджиева е водеща на "Аз обичам България".

Съвсем скоро в ефира на Би Ти Ви започва предаването "Аз обичам България", чиято водеща е талантливата актриса Алекс Сърчаджиева. В ролята на капитани на двата състезаващи се отбора влизат Александър Кадиев и журналистът Камен Алипиев - Кедъра.

Забавното шоу, наподобяващо викторина с познавателни въпроси за страната ни, тръгва на 23 февруари от 20 ч и ще се излъчва всеки петък. Затова спира играта "Кой да знае", която в момента върви в праймтайма на телевизията и чийто водещ също е Александър Кадиев.

Сърчаджиева обаче ще продължи едновременно в две предавания. Тя остава лицето и на "Животът по действителен случай", което Би Ти Ви показва всяка събота. Преди години тя беше водеща заедно с Ники Кънчев на много популярното риалити "Биг Брадър" по Нова тв. Сега обаче и двамата вече са на екрана на Би Ти Ви. Затова и остава голяма загадката кой ще поеме шоуто, в което група хора живеят три месеца в една къща, наблюдавани от тв камери и от зрителите пред екраните. То се очаква да тръгне по Нова тв наесен.