Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Минчев
Никола Минчев

Ще бъдат поканени всички, които са пострадали от дейността на Нотариуса, включително гръцките бизнесмени от интервюто на "24 часа", каза Никола Минчев, който е председател на временната комисия за дейността на застреляния Мартин Божанов. Срокът й на работа е 3 месеца и депутатите ще изслушат всички замесени, включително заплашваната от Нотариуса съдия Владислава Цариградска.

Минчев вече е получил доклада с имената на магистрати от клуба на Нотариуса, за който ген. Атанас Атанасов вече оповести, че е получил в пощенската си кутия и ще запознае колегите си с него.

"Парламентът не може да изземе функциите на прокуратурата, която трябва да разплете случая, но всички факти водят до извод, че разплитащите са тежко оплетени. Има избирателно правосъдие. Целта на комисията е детайлно изясняване на дейността на групата около Мартин Божанов-Нотариуса и да хвърли светлина върху пренебрегвани аспекти и да предотврати замитане на следи по случая", каза Никола Минчев в началото на първото заседание на временната комисия, на което ще се изслушат представителите на Антикорупционния фонд, които разкриха дейността на Мартин Божанов още през 2021 г.