Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Проверените любимци само сменят партньорите и телевизиите, разместени като шахматни фигури

Куп тв формати стартират на малкия екран и вече са ясни водещите, които ще са начело на основните шоу програми. Но единственото ново в добре познатите на зрителите лица - наложили се последните 10 години, са конфигурациите, в които са вкарани. Така да се каже, любимците остават едни и същи и само сменят партньорите и телевизиите, разместени като шахматни фигури от продуцентите.

Публиката у нас обича познатото и предпочита да знае какво точно да очаква, като изненадите и експериментите по-често са посрещани критично. И именно заради това почти във всички предавания се залага на сигурното и на водещи с богат опит.

Няма опасност например някой да възроптае срещу Краси Радков и Алекс Раева, които ще са начело на изтупания от прахта след десетгодишна пауза танцувален формат "Денсинг старс" от февруари по bTV.

Алекс Раева и Краси Радков
Алекс Раева и Краси Радков

Актьорът си е извоювал да бъде необходимо присъствие на екрана, като през 2024 г. отбелязва 20 години от дебюта си в "Шоуто на Слави". С три години го води по старшинство партньорката му Алекс Раева, стартирала тв кариерата си като певица в същото предаване.

Сега, за да бъде начело на "Денсинг старс", Раева отново се завръща в eфира на bTV след последните си трайни изяви по NOVA. Миналата година тя участва в голяма част от епизодите на "С Рачков всичко е възможно", от 2020 г. беше част от детективите в "Маскираният певец", а преди това се изявяваше в много успешно дуо с Мария Игнатова, с която водеха "България търси талант" и "Екс Фактор".

Танцувалното шоу се реабилитира в ефир с пети сезон след престой от десетилетие в небитието. Първият и вторият сезон на предаването се излъчват през есента на 2008 и 2009 г. по bTV. Участниците от третия и четвъртия през 2013 и 2014 г. вече танцуват по конкурентната NOVA, като последният излъчван "Денсинг старс" е воден от Александра Сърчаджиева, Калин Сърменов и Маги Желязкова.

Тази пролет като водеща на формата Раева освен всичко влиза в конкуренция със своята бивша сценична партньорка и близка приятелка Мария Игнатова. Тя застава до Емо Чолаков в петия сезон на любовния риалити формат за двойки по NOVA "Един за друг". Миналата година ководещ на Чолаков беше не кой да е, а именно Краси Радков заедно със съпругата си Станислава, но сега комикът е в другия лагер.

Мария Игнатова и Емо Чолаков
Мария Игнатова и Емо Чолаков

Що се отнася до Игнатова, естествено, тя е сред най-популярните телевизионни лица в България, а последните няколко години липсваше на екрана. Позиционира се отлично в сърцата на публиката още като водеща на "Господари на ефира" по NOVA, а след това е начело на едни от най-емблематичните формати в ефира - "X Factor България" и "Звездите в нас" - също по NOVA. През 2013 г. влиза като участник в първия сезон на хитовото предаване "Като две капки вода", където се превъплъти в образите на редица популярни лица от българската и световната сцена. Игнатова остава вярна на NOVA и тази пролет, заставайки до Емо Чолаков, който още преди години се преквалифицира от водещ на синоптичната прогноза по bTV в лице на "Един за друг" вече цели четири сезона. Докаже ли се веднъж човек, влиза в списъците с топ имена и трябва сериозен катаклизъм, за да изпадне от тях.

Това доказва и Александра Сърчаджиева, която от февруари ще навигира забавната телевизионна игра "Аз обичам България" в ефира на bTV, докато едновременно с това продължава да води и "Животът по действителен случай" (от 2022 г.).

Сърчаджиева е била водеща на BIG и VIP BROTHER (2012-2018 г.) заедно с Ники Кънчев, както и самостоятелно на първия сезон (2019 г.) на "Игри на волята" по NOVA.

Сега и тя, и Ники Кънчев вече са в отбора на bTV. След десет години емблематичният водещ сяда отново на стола, който го направи популярен, в емблематичната игра "Стани богат", както първи съобщи "24 часа - 168 истории".

Александра Сърчаджиева с Александър Кадиев и Камен Алипиев-Кедъра
Александра Сърчаджиева с Александър Кадиев и Камен Алипиев-Кедъра

Сърчаджиева ще бъде подкрепена в "Аз обичам България" и от капитаните на двата отбора - актьора и тв водещ Александър Кадиев и спортния журналист Камен Алипиев - Кедъра. Интересна подробност е, че покойният любим на актрисата Иван Ласкин някога се изявяваше като капитан в предаването.

Новата роля на Александър Кадиев показва, че и за него винаги ще има място на малкия екран. Всъщност заради новите бляскави формати ще бъде временно преустановено излъчването на играта "Кой да знае?", която върна Кадиев в ефир като водещ след оттеглянето му от "Преди обед" - работата, която го направи любимец на публиката.

Александър Кадиев заедно с капитаните на двата отбора в "Кой да знае?" Милица Гладнишка и Христо Пъдев.
Александър Кадиев заедно с капитаните на двата отбора в "Кой да знае?" Милица Гладнишка и Христо Пъдев.

Оказва се, че "Кой да знае?" се харесва много и има отличен рейтинг, като дори бие успешния кулинарен формат "Черешката на тортата".

От февруари по bTV тръгва третия сезон на романтичното риалити "Ергенът", в който 25 дами ще се борят за сърцето на предприемача Александър Младенов. И тази година водещ на предаването ще бъде Наум Шопов, но този път той ще разкрива тайни от имението в допълнително дигитално продължение. В този екстеншън към него като водеща ще се присъедини и половинката му в живота Теа Минкова.

Наум Шопов и Теа Минкова
Наум Шопов и Теа Минкова

Не е изненадващо и че новият, дванадесети сезон на "Като две капки вода" - продукцията с най-висок рейтинг в есенния ефир през 2023 г., тръгва още тази пролет и ще бъде водена от несменяемия Димитър Рачков. Негов партньор отново ще бъде Герасим Георгиев - Геро, с когото Рачков беше комплектуван за "Капките", след като перфектната му професионална половинка Васил Василев - Зуека се оттегли от сценичния живот у нас и започна нов живот като художник в Испания.