Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Велико Минков на протеста в памет на Пейо Пеев пред Съдебната палата
Велико Минков на протеста в памет на Пейо Пеев пред Съдебната палата

Габриела Славова ще бъде задържана под стража за убийството на Пейо Пеев

Не съм психиатър, нито психолог, но поведението на Красимира Трифонова е патологично. Това каза Велико Минков след заседанието на Софийския апелативен съд, който остави за постоянно Трифонова в ареста и определи дъщеря й също да бъде задържана под стража. 

Изключително брутално престъпление срещу близък, в случая - баща на детето й", каза председателят на състава съдия Пламен Дацов. 

"Сега ще бъда по-спокоен", коментира Велико Минков след заседанието. Той призова държавните институции да бъде направена ДНК експертиза, з ада се установи, че той е бащата на второто дете на Габриела.  Минков води дело в Окръжния съд в Бургас за това, но до окончателно решение ще минат поне 3-4 г., каза още той.

Не аз към детето си, а те двете се отнасяха към мен и Пейо като биологичен материал+, отговори на Трифонова Минков. 

 

На заседанието на съда присъства и бащата на Пейо Пеев. Негови показания пред разследващите също бяха цитирани. Той е разказал, че е видял как Красимира и Габриела влизат в колата, а минути по-късно автомобилът потегля. Орлин Пеев е последвал сина си във фатална нощ, защото се е притеснявал за сигурността му при срещата с Красимира и Габриела.  

Според експертна справка, приложена по делото, Красимира Трифонова и Габриела Славова са били в колата на Пейо. Този факт, заедно с показанията на бащата на Пеев и смъртта на сина му говори за причинно-следствена връзка, посочи съдия Дацов.