Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Парите са били в подобна метална каса. 
Снимка: Архив
Парите са били в подобна метална каса. Снимка: Архив

Обран се оказа най-богатият самоковец Васил Стоянов. Дървесният бос, който е и бивш общински съветник в града под Рила, бил окраден на 14 януари.

Между 17,30 и 22,30 ч някой успял да разбие дървената дограма на дома му в кв. “Червената земя”. След това срязал касата. Стоянов подал сигнал в полицията, че в нея бил пистолетът “Берета 84 FS”, калибър 9х17, около 200 г. златни накити и 10 000 лв.

Сумата усъмнила криминалистите. Причината - 10 000 лева е максимумът, който човек може да има, без да се налага да доказва доход. Затова ще се проверява дали Стоянов не е излъгал и не е имало повече пари. Възможно е да има и данъчна проверка на мъжа.

Васил Стоянов е бивш общински съветник в Самоков. Бил е в групите на ДПС и на “Евророма”. Описват го като най-богатия човек в града. Занимава се с дървесина. Докато бе в общинския съвет, на няколко пъти Стоянов печелеше търгове за добив на дървен материал. Затова негови колеги питаха няма ли конфликт на интереси и защо общинарят не е подал такава декларация. “Давам си отвод, когато трябва да се гласуват подобни решения. Категоричен съм, че не съм в конфликт на интереси”, коментираше тогава политикът.

Кражбата от дома му се разследва. Жилището е имало СОТ и камери.