Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Водещият на „Политически некоректно“ Петър Волгин
Водещият на „Политически некоректно“ Петър Волгин

Смазваща победа на Доналд Тръмп на първичните президентски избори на Републиканската партия в щата Айова. Спечели над 50 % от гласовете, а следващите кандидати Рон ДеСантис и Ники Хейли са 21 и 19 % съответно. Да, Айова не изпраща особено много делегати на конгреса, където ще бъде съобщено името на крайния победител, но все пак резултати там са показателни за настроенията на избирателите. За пореден път се видя, че мнозинството от тях е твърдо зад Тръмп.

Опитите той да бъде изместен от разни сурогати като ДеСантис или Хейли се провалят. Между другото, много е интересно сега да гледаш медии като Си Ен Ен. Водещите, репортерите и поканените коментатори там са полудели от ужас и уплах. Само дето не си късат ризите и не надават истерични писъци "Ама как е възможно!?", "Ама наистина ли Тръмп пак ще стане президент!?" Ами ще стане. Защото независимо от всичките си недостатъци, има едно основно предимство - иска да преустанови самоубийствената практика на САЩ да се правят на световен хегемон. За разлика от побъркалите се шефове на на Демократите, Тръмп, както и мнозинството от Републиканската партия искат нормалност. Искат управляващите в САЩ да се грижат за просперитета на американските граждани, а не на граждани като Зеленски.

И последно по темата. Най-нещастни от успехите на Тръмп са не американските Демократи, а българските грантови анализатори. Ако Байдън се провали, което изглежда напълно реалистичен вариант, парите за българските специалисти по евроатлантизъм драстично ще намалеят. И тогава ще им се наложи да си намерят истинска работа. А това направо ги ужасява.

*От фейсбук!