Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

  • Сред актьорите за четирите основни роли на младите лица е и Валентина Каролева, дъщерята на Весела Тотева

В най-гледаното телевизионно време bTV е заложила от пролетта да пусне криминалната поредица с елементи на трилър "Алфа" със Стефан Вълдобрев в главната роля. Продуцентът и режисьор Димитър Коцев-Шошо разказа пред "24 часа", че сериалът е замислен още преди пет години. Тогава започва да работи със сценаристи по него, а основната му идея е главните действащи лица да са млади хора и чрез тях да представи на зрителите свежи и непознати артисти.

"Успяхме да открием наистина невероятни млади актьори. Разбира се, утвърдените лица като Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър и Петър Андонов са сериозна основа в актьорски план за сериала, но достойнството му са именно чисто новите лица, които са изключително талантливи - разяснява Коцев. - При избора за четирите ключови роли на младите имаше такава конкуренция, че се чудехме до последния момент кого да изберем. Сигурен съм, че се спряхме на най-добрите варианти, но се оказа, че в момента имаме страхотни артисти, които тепърва ще виждаме. Ние сме щастливи, че даваме шанс на едни от тях."

Това са Валентина Каролева, Спартак Апостолов, Георги Богданов и Виолина Доцева. Всъщност Каролева не е непозната на зрителите, защото през 2019 г. тя се изяви на големия екран в главната роля в "Доза щастие" през 2019 г., играейки майка си - покойната журналистка Весела Тотева. В "Алфа" обаче ще бъде сериозният тв дебют на Валентина.

Тя заедно с Апостолов, Богданов и Доцева обещават да изпъкнат с органична игра в образите на студенти, избрани за екипа на своя преподавател по наказателно-правни науки - Макс Ръсин, който подготвя своето професионално завръщане към оперативната работа като шеф на новосформиращия се отдел "Серийни престъпления". Под кожата на този герой пред камерата влиза Стефан Вълдобрев.

И тук изниква въпросът ще бъде ли известният музикант и артист нещо като българския Хорейшио Кейн - прочутия персонаж и главно действащо лице в сериала "От местопрестъплението: Маями".

"Сигурен съм, че зрителите ще обикнат много неговия герой, защото е много истински. Не е всепобеждаващият, а един много интересен и многопластов образ, за когото не можеш да кажеш - добър ли е, лош ли е, смел ли е... каквито са реалните хора. Стефан Вълдобрев прави много интересна роля. Той е страхотен актьор, с когото от много години исках да работя. Паралелно със сериала двамата работихме и по пиесата "С гръб към залеза". Така че успяхме по много начини да си паснем като режисьор и актьор."

Завързването на историята е завръщането на един сериен убиец, което ще промени изцяло хода на събитията и живота на всички.

Оператори на "Алфа" са Александър Станишев и Дамян Дамянов, а Димитър Коцев-Шошо си дели сериите като режисьор с младия си колега Петър Крумов. От телевизията все още не издават кога точно ще тръгне в ефира "Алфа".