Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган .
Снимка: Туитър
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган . Снимка: Туитър

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви днес, че кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за кмет на Истанбул ще бъде обявен в неделя. Това съобщиха от Дирекцията по комуникации на турското президентство, предаде БТА.

Ердоган бе на заседание в централата на управляващата партия в турската столица, след което направи изявления пред журналисти. 

На въпроса "Кои ще бъдат кандидатите на ПСР за кметове на Анкара и Истанбул (на местните избори на 31 март)?", Ердоган каза, че името на кандидата за Истанбул ще бъде оповестено в неделя, а на кандидата кмет на Анкара ще бъде обявено впоследствие в турската столица. 

Президентът каза още, че всички имена на кандидатите за местните избори ще бъдат „изненада“. 

На въпроса "Колко кандидати ще бъдат обявени в неделя?", президентът Ердоган отговори, че ще бъдат оповестени почти половината от тях.

Говорителят на ПСР Йомер Челик съобщи късно снощи, че управляващата партия ще обяви на 7 януари имената на част от кандидатите си за местните избори в Турция.

ПСР има за цел да си върне управлението в ключови градове, включително Истанбул и столицата Анкара, от основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), която спечели в тези градове на изборите през 2019 г.