Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Радиоводещият Петър Волгин СНИМКА: "24 часа"
Радиоводещият Петър Волгин СНИМКА: "24 часа"

Каква беше една от първите задачи, с които се зае новото "добро евроатлантическо правителство" на Полша, след като замени предишното "лошо националистическо правителство" - да сложи пълен контрол върху работата на обществените медии. И за по-сигурно правителството на Доналд Туск направо ликвидира обществените радио, телевизия и телеграфна агенция. И предстои да направи нови. Така по-лесно ще си сложи свои хора на шефските места. На това му се казва "спазване на закона", "защита на плурализма" и "съобразяване с демократичните правила".

А Доналд Туск е бивш шеф на Европейския съвет и голям любимец на Брюксел. Та именно този брюкселски любимец се държи с медиите в Полша по същия начин, по който са се държали с медиите Гьобелс и Жданов. Вероятно Туск смята, че като постави свои хора начело на полските национални радио, телевизия и телеграфна агенция, никой няма да разбере за дивотиите, които прави. А е хубаво да знаем, че евроатлантическите правителства са също толкова жадни за власт, също толкова корумпирани и също толкова нетърпящи различно мнение, подобно на всички останали правителства. Просто са покрити с протритата пелена на лицемерието.

Наричат се евроатлантици и се надяват, че така никой няма да смее да посочи тоталитарната им същност. А ние можем да сме сигурни, че колкото повече някой пропагандира евроатлантизЪма, толкова по-далеч се намира от свободата и от демокрацията. Евроатлантизмът става все по-опасен за здравето на всяко общество, което тази идеология налази.

*От фейсбук!