Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хотел InterContinental Sofia се включи на благотворителната инициатива на адв. Биляна Тончева и  фондация „Калинки за живот – за децата с таласемия“ - „Коледен обяд с кауза“. Тя се проведе в навечерието на най-светлия християнски празник Рождество Христово - под надслов „Не красотата ще спаси света, а доброто и любовта“ и е в подкрепа на детското отделение УНГ на УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ", гр. София.

Петзвездният хотел у нас, който е част от най-големия луксозен бранд в света InterContinental Hotels & Resorts, беше домакин на финалното събитие на кампанията, което събра над 150 бизнес лидери, благотворителни организации, съмишленици и много популярни лица. В рамките на инициативата гостите видяха кадри от вече ремонтираното детско отделение по "Хематология" в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“, което беше обновено благодарение дарителите от миналогодишния коледен обяд и чуха лично от изпълнителния директор на болницата Любомир Пенев, че средствата от тазгодишната кампания за ремонта на детското УНГ отделение също са събрани. Веднага след това всички заедно се насладиха на магичните изпълнения на Камелия Воче, изящните балерини София и Джулия Галови и на Шопски танцов ансамбъл при НЧ „Иван Вазов“.

„Социалната отговорност, грижата за обществото и заобикалящата среда са широко застъпени в нашата философия и вървят ръка за ръка с осигуряването на безопасна среда за гостите и екипа на InterContinental Sofia. Ето защо сме щастливи да подкрепим адв. Биляна Тончева и поредната значима инициатива, в която едно добро намерение е реализирано“, сподели генералният директор на хотела Анджело Зукала. По неговите думи InterContinental Sofia не за пръв път се включва в благотворителни и доброволчески инициативи. Част от кампаниите, в които екипът се включва ежегодно, са "Да изчистим България за един ден", "Новата гора на София", "Часът на Земята", както и множество вътрешни дарителски кампании за подпомагане на домове за възрастни и хора в нужда, зад които екипа на хотела застава постоянно.